T- Mobile Pulse vs. Samsung I7500 vs. iPhone 3G (Android vs. iPhone OS)
Imam iPhone 3G i sada razmišljam o zamjeni za jedan od ova dva.
Prva dvojba mi je iPhone vs. Andorid.
Tj. aplikacije na jednom u usporedbi s drugim.
Jedna od najboljih stvari (ako ne i najbolja) na iPhoneu su mi aplikacije i igre, njihova brojnost i kvaliteta (da, ima puno bezveznih, ali ima i nekih koje su me iznenadile).
Čitam da Andorid Market dosta brzo raste, pa me zanima može li netko tko je prije imao iPhone napisati je li imao problem na Androidu da nije mogao naći neke aplikacije koje je koristio na iPhoneu (mislim aplikacije iste namjene, ne porpuno iste- naravno)?
Meni su najbitnije navigacija, brzi PDF viewer, Gmail i neki pretvarač jedinica- bez svega ostalog mogu.
A kakve su igre na Android Marketu? Raznolikost? Ima li kakva online baza svih aplikacija za Android?
Također, kakva je situacija sa plaćanjem aplikacija- jesu li većina besplatne, postoje li krekirane verzije...?
Ne znam što bi mi još moglo "jako" faliti ako pređem na Andorid sa iPhonea?
Druga dvojba (ako bih se odlučio za Android) je odabir mobitela.
Dvoumim se između I7500 i T- mobile Pulsea- oni mi se čine best buy ispod 2000 (u oglasniku).
Gledao sam ih po dućanima, ali još nisam na strani jednog.
Kad' ga nema jedan operater- pogledam u tele2 I7500 i dok dođem u T- mobile pogledati Pulse, već zaboravim kakav je I7500 ;D
Kako tele2 nema T- mobile Pulse u ponudi... :notooth: Samo ga preimenuju u Tele2 Pulse ;D
Ukratko:
- Pulse je parsto kuna jeftiniji
- Pulse ima veći ekran
- I7500 ima AMOLED (sad sam zaboravio :notooth:, ali mislim da mi nije izgledalo ništa posebno), ali je ekran manji
- Pulse ima trackball koji zna dobro doći
- I7500 ima bolju kameru (i flash)
- I7500 ima 3.5mm utor za slušalice
- Pulse mora koristiti konverter na 3.5mm i ima čudan poklopac preko utora za slušalice
Sad, ne znam koji je bolji općenito...
Koliko vidim, procesor i RAM su isti?
Kamera- I7500 definitivno vodi ovdje, ima veću rezoluciju i flash, ali ni Pulse mi ne izgleda loše.
Drugim riječima, mislim da bi mi i njegova kamera bila dostatna.
Ekran- oba imaju izvrstan odaziv, jedino mi je kod I7500 malo teže pisati (pošto je manja tipkovnica). Ali, ako mogu staviti onu "normalnu" multitap tipkovnicu, meni je i ona dobra.
Samo ne znam da li se isplati uzeti manji ekran samo zato jer je AMOLED...
Kao svijetliji je i bolje su boje, ali je li to tolika razlika?
Izgled i izrada- nije mi toliko bitan izgled, iako mi se I7500 čini čvršći i elegantniji (da, oba su plastična, ali I7500 mi ostavlja bolji dojam). Makar, ni Pulse nije klimav- samo izgleda "plastičnije".
UI- Pulse mi se tu više svidio, ne znam da li je to i zbog veličine ekrana, ali mi je nekako bolji taj njegov layout (da, znam da je to sve Android, ali izgleda drugačije) nego na I7500.
Vjerojatno se i to može izmjeniti (nadam se da se može "moddati"), ali pošto nisam imao Android do sada- ne znam.
Eto, mislim da su mi kamera i ekran najveći razlozi dvojbe...
Mobitel koristim 50% za slušanje muzike, 10% za internet, 10% za igranje i 30% za općenito traženje i isprobavanje aplikacija i postavki (i "moddanja") dok ne nađem savršene postavke :)
Pa, molio bih sve koji su probali ijedno (ili oboje, ili "otroje" ;D- još bolje) da napišu svoja mišljenja/ iskustva/ savjete.
Jer, vjerojatno se neke stvari koje sam naveo mogu poboljšati nekim podešavanjem, ali to ne znam- pa mi recite :)
Također, napišite ako mislite da je najbolje da ostanem na iPhoneu i/ ili čekam neki novi Android (ili već sada ima- okoh 2000) koji bi donio značajna poboljšanja. :respect:
Eto, pa ako možete pomoći...
Meni se ne žuri, nije mi ništa hitno da moram kupiti mobitel- samo razmišljam pošto bi sada mogao dobiti neke novce i imam kombinacije s burazom i tako... ;D
Iskreno! Svaki ima svoje prednosti i mane.
Igrao sam se sa sva tri.
Sljedece misljenje: I phone gs v.s. Pulse/ Huaewi
iPhone gs
Iphone je toliko dugo vec prisutan da je iskreno dosadan.
Prednosti: memorija za pohranjivanje, vecina korisnika ga nikada ne napuni, nikada!
Applikaciju su na pocetku bile odlicna stvar, zanimljive i besplatne. I tunes nervira, Plavi zub je upitan, nekad funkcionira nekada neski k. zblokira/ cudno.
Izgled: sve znas!
Pulse/ Huaewi
Drukciji od 3gsa, bolji ekran, Android je jedna zanimljiva novina za otkrivanje s brdo besplatnih aplikacija. Po meni ima nekoliko boljih rijesenja od Iphonea. Svoj Pulse sam nadogradio na Android 2.1 update 1...i sve 5
fora, čak i je kamera je jedno 3 puta bolja. Memo od 2 gb, jos nisam napunio niti brijem da budem jos godinu dana.
Tako da iphone ubija memorijom, definitivno. Ali posto je vecinu vremena kod vecine korisnika neiskoristena razlika u cijeni naspram Pulsea je ogromna i preporucam Pulsea. Ukoliko je memorija najbitnija stavka : Iphone je daleko nenahebiv. Ekran je cak bolji na Pulseu, nekako je osjetljiviji, citkiji, grafike su na Androidu po meni puno ljepse rijesene i .....ugl. to je to.
Pulse/ Huaewi : cijena+ Iphone: cjena -
ekran+ ekran: +
aplikacije + aplikacije: +
memorija: li la: dostatna memorija: slova i rijeci su visak, nenadmasna
zabava( od 1 do 5): 5 5
gps: + prednost graficka rijesenja/ + malo ruznije sucelje
izgled( od 1 do 5): 4 4
Sve u svemu zakljucak je sto god uzeo ukoliko pristupas iz ideje kupujes sa smislom jer znas sto ti treba, ne mozes pogrijesiti.