Dakle zelim kupit mobach s navigacijom pa bih htio da na njega stavim Garmin i po mogučnosti da ima WLAN. Pa bih vas molio za vase sugestije....
Printable View
Dakle zelim kupit mobach s navigacijom pa bih htio da na njega stavim Garmin i po mogučnosti da ima WLAN. Pa bih vas molio za vase sugestije....
Nokia 5800 (oko 1300kn), Nokia n96 (oko 1600kn), Nokia n79 (oko 1200kn)...
Sva tri mobitela imaju GPS, mogućnost instaliranja Garmina, i W-LAN. imao sam sva tri modela i na svima je GPS signal stvarno brz, spoji se sa satelitima u roku 15 sec. Cijene se odnose na cijene polovnih mobitela u oglasniku (njuškalo, oglasnik, kupi prodaj...)
Ja bih ti preporučio 5800.
Ima dosta veliki ekran jer je Touch Screen, odličan je za surfanje i navigaciju, jaki zvučnici..
A imaš sada i onu 5800 NE (Navigation Edition), sve ti je isto ko i kod XM (Xpress Music), samo što uz ovu dobiješ auto držač i auto punjač i (čini mi se) besplatnu licencu za Nokia karte, ali to ti neigra neku ulogu kad si bez problema možeš stavit besplatan Garmin.
ovisno što želiš od mobitela
ako voliš pisati poruke, i treba ti mobitel sa W-lan.om i GPS-om i odličnom baterijom:
bez razmišljanja, E71 (naravno,ako želiš mob bez TS-a)
a uzimaš li iz oglasnika ili novi mob iz dućana??
Ako uzimaš iz t-com onda ti preporučavam Nokiu 5800 NE ili T-mobile Pulse
Pa pulse je bez popusta 2098kn, a s najmanjim popustom (6000 bodova - 400kn) to dođe na 1698kn, nekužim di je problem, rekao si da ti stara može dobiti popust za bodove :S
do sad sam koristio SE G705 (mob ima wlan, gps, ali nije symbian), mogu rec da sam bio zadovoljan, al od jucer je pao u drugi plan.
Jucer sam ponovo nakon 4 godine dobio symbian mob, E71, telefon kojeg su zasad svi hvalili.
Uz pomoc Ice, xlr-a, Druga Mile (ah, ta stara bagra, nice to see you again :)) prije 5 min sam slozio garmin navigaciju, ssh (prijeko potrebno i vrlo korisna aplikacijica), fring, izbacio zvuk kamere, i jos razno razne djidje midje sto kult boga symbiana nudi.
baterija svo ovo vrijeme je pala za 2 crtice, s obzirom na to sto sam sve radio u ova 2 dana, mizerija.
velicina mobitela je sasvim ok, nije cigletina, tanak, metalno kuciste, dobije se neka gay futrola koju odmah treba eliminirat, ali sve u svemu prezadovoljan, bar zasad. neke sitnce su prilikom instaliranja posle po krivu (ipak je ovo potpisivanje i krekiranje aplikacija novije doba od onog u kojem sam ja radio svoju 6260), ali ponovo su stvari sjele na svoje mjestu, nije dugo trebalo iako sam i sam mislio da ce bit puno vecih problema. kad se jednom prokuzi, nema problema i da nesto podje po zlu.
I za kraj, evo nesto sto je ziva istina:
http://www.imagesforme.com/upload/e7...ae303531373330
Uzmi E71 ak omozes, neces pogrijesiti.
Ma neda mise jos 1k kuna izdvojit za to. Ovako imam popusta oko 400 kn pa mislim ja jos dat 500 kn, a stara jos 500 jer ipak recesija je a nije da imam 1k kuna za izdvojit onako . Vjerujem da cu uzest E71 ili Nokiu 5230 iako mi se cini da je E71 gigant(po dobrim karakteristikama) od mobitela.
Aha oprosti nisam te ja skužio, ti si htio da puna cijena mobitela bude do 1600kn pa da tebe onda s popustom ispadne max 1200kn :notooth:
Onda je za tebe svakako Nokia 5230, jer je puna cijena E71 2400kn i po meni ona ima pre mali ekran da bi se koristila za navigaciju u autu. E71 bi te došla povoljnije kad bi je uzeo na ugovor od 12mjeseci...
Pitanje je da li je nedostatak WLAN-a uopće mana.Uz neku povoljnu podatkovnu tarifu nećeš ni žaliti za WLAN-om.
Ja sam svoju Darinku zacepio, previse je pricala :)
Sto se ekrana tice, tu se i ja slazem, ali opet ima vise prednosti s obzirom na cjenovnu konkurenciju. Sad jedino HTC prednjaci kvalitetama ekrana, ali i cijenom.
A ovdje je pitanje i cijene, tako da ukljuci darinku i vozi.
Evo registrirao sam se na forum da pitam pitanje :D
Recimo da imam slican "problem" ocu mob sa navigacijom i na pretplati 300 kod tmobile-a imam mogucnost uzeti neki mob za dodatnog clana, ne treba mi nikakav mob sa dobrim fotoaparatom, nekom extra memorijom, za slusanje muzike itd!
Znaci navigacija, organizator i pozivi, te tu i tamo SMS. Uzeo bi tu nokiu 5230, sad me samo zanima jel se moze na taj mob staviti garmin navigacija? Ima li potrebe za garminom ili ova nokijina ima dobro pokrivenu hr?
Moze se staviti Garmin... Bolji je od Nokia Mapsa, sve ovisi koliko kvalitetna navigacija ti treba. Meni su Maps sasvim dostatne...
svakako da ti je 5230 nokia najbolja kada vec nemas dovoljno para za 5800 NE ;)
Nokia 5230 je svakako za tebe ali...bolje sparaj za 5800 NE