Prijatelj iz razreda mi danas donesao Nvidia GeForce 8600 GT da probam hoće li mi raditi, no prilikom dizanja Windowsa, monitor se ugasi, baš kao i njemu. Jeli to greška u kartici ili treba nešto negdje nekako složiti, odnosno podesiti?
Printable View
Prijatelj iz razreda mi danas donesao Nvidia GeForce 8600 GT da probam hoće li mi raditi, no prilikom dizanja Windowsa, monitor se ugasi, baš kao i njemu. Jeli to greška u kartici ili treba nešto negdje nekako složiti, odnosno podesiti?
1. Provjeri u BIOS-u koja je grafika postavljena kao primarna. Moze bit integruša ili PCI-E,AGP,bla bla bla pa moze bit problem u tome.
2. Ako ne pali ni to,pokusaj u safe modu uc u Windowse pa vidi sta se desava.
3. Stvar se moze desit ako su driveri potpuno nekompatibilni s karticom pa se desava crash,al male su sanse.
Ja pretpostavljam da je prdnula,al svejedno probaj ovo gore... :wave:
Imam integriranu koju ne koristim i PCI-E ATI koju koristim. Nvidia je također PCI-E, tako da vjerujem da je postavljena PCI-E (ne mogu odmah provjeriti). Sumnjam da mogu doći do safe moda jer mi se monitor gasi i kad uđem u bios i kad probam ući u linux. Drivere još nisam stavio.
Ako se gasi na vremenski interval, neovisno o prikazu, a u početku slike ima, moguće je da se hladnjak odvojio od GPU-a, pa se pregrije.
Sad sam gledao u biosu i ne mogu naći tu opciju. A što se tiče gpua, gledao sam po wikipediji i čini mi se da to ta grafa nema. Ne znam. Noob sam što se tiče hardvera. I da, čini mi se da je u jednakim intervalima. Znači, ako je do toga, to treba servisirati ili....?
pa daj ju slikaj i sliknu pukni tu da vidimo o čemu se radi, i nabaci ime proizvođaća kartice
Evo slika
http://img692.imageshack.us/img692/8...c00649b.th.jpg
Pa proizvođač je valjda Nvidia, ke ne?
club 3d je proizvodjac
GPU je grafički procesor - osnova grafičke.
Provjeri da li ti hladnjak dobro naliježe na taj velik čip ispod i da li se ventilator vrti.
Vidim da grafička ima dodatno napajanje, da li ga spajaš?
Malo mi se čini da je hladnjak pod kutom. Imaju vijci iza, ali svaki je zategnut drugačije (neki više, neki manje). Naravno da spajam dodatno napajanje (pa ipak nešto malo znam XD). Moguće da je do vijaka? Ne znam koliko koji smije biti zategnut.
Ovisi kakav je sistem kopčanja. Ako ima federe i graničnike, onda se treba malo jače, ali opet ne prejako zbog same ploče. Ako vijak pritisak hladnjaka direktno ovisi o zategnutosti vijka onda malo slabije, ne preslabo i važno je da je ravnomjerno. Da li se jako zagrije i nakon što ne stane slike da li se vrati odmah pri restartu ili treba pričekati?
Ima federe i neke male, narančaste pločice koje se nalaze između federa i ploče. Vrti se odmah, a što se tiče topline, probao sam tek kada sam iskopčao komp iz struje i bila je, onako, mlaka iliti slabo topla, ali dovoljno da nije hladna.
Sutra moram tu grafu vratiti frendu tak da, čini se, ne budemo riješili problem.