Prijedlog Notebook-a (6.000KN)
Naime, dosao sam u situaciju da zamjenim svoj shit od kompa necime drugime. Koristim komp star vec 7 godina (AMD 1.9, ATI Readon 9600 128, 120GB, 512MB) i vec polako stari i truli. Trebam latop koji ce moc durat dosta dugo, jer nisam sljedbenik jako nove tehnologije da moram imati sve novo, nego je bitno da traje i radi, kao i ovaj komp sta imam. Laptop preferiram jer mi treba za skolu, prenasat cu ga ponekad, a htjeo bi da mi traje do neke godine faksa barem. Prvenstveno racunalo mi sluzi za surfanje, izvrsavanje minimalnih operacija kao sto je C++, pogledat poneki film, i slusanje glazbe. Grafika mi nije toliko bitna jer ne igram igre izuzev Browser igre i Multiplayer igre nizih standarda, ali mozda bi dosla koja novija igra koju bi htjeo odigrat, pa bi htjeo neku grafiku kraja 201. desetljeca. Proceser mi treba Core2Duo, nesto jace jer cu usoro morati poceti pusiti uz ovaj svoj komp zbog cekanja, zivciranja, sporosti. Rami, hard nisu toliko bitni jer svi noviji latopi skoro imaju 4GB / 300GB. I naravno da je do nekih 6000kn
Za HP sam cuo da je kvaliteta na minimumu, ugl. zavisi od modela do modela, ali vise se korisnika zalilo na njih nego hvalilo. Od svojih poznanika koji posjeduju HP latope, od 5 njih, 4 ih je dozivilo kvar sa baterijom ili punjacem.
Acer ima moj brat, koliko mi se cini kvalitetan laptop, ali vidim da ljudi pljuju da je slaba kvaliteta kucista.
Leonovo (IBM), hmm, nevidim neke grafike u njima. Poslovni su vise laptopi, ali vidim da ih ljudi hvale, jos se premisljam za njih.
Asus, e sada me zanima njihova kvaliteta. Vidio sam dosta preextremnih specifikacija za malu cijenu, ali neznam njihovu kvalitetu.
E sada me zanimaju vasa misljenja, jer bi mi trebao latop sa duzim rokom trajanja.
Hvala,
avantgard