-
M55 jezik i update
Našao sam na net-u verziju 11 i instalirao , imam txt file sa hr jezikom i zanima me kako ga staviti..
Verzija 11 28.10.03.
I kad pokušavam pachati sa ver 11 pachom izbaci mi nekakv error da nešto u mem nije kompatibilno i pita hoću li nastaviti ili ne?
-
1. ubaciti taj hrvatski mozes sa smelterom npr. ili sa lang editorom (imas sve te programe na www.siemensfreaks.com )
2. pretpostavljam da ti to javlja u V_Klay-u? Vjerojatno patch sadrzi neke podatke koji nisu indenticni tvojima u mobu - ti mozes nastaviti jer ce se naprviti repair patch, ALI OBAVEZNO prije bilo kakvog patchinga ili bilo kakvog diranja fw-a, napravi BACKUP fullflash-a jer kasnije moze trebati, a onda je sve lakse ako imas backup ;)
-
BTW ubacivanje te v11 u tvoj mob izgubio si pravo na garanciju (ako si je jos uvijek imao) jer je ta verzija u winswup obliku i nije namjenjena za self update (kucnu uporabu)
-
Garancija je istekla, A što znači taj winswup oblik? Mogu li ga vratiti na ver 10?
I kako napraviti BACKUP fullflash-a ...
I joše jedno staro pitanje, kako znati koja je moja ver m55, bootcore bug itd?
-
to sam ti vec napisao - znaci to zavisi od verzije fw-a. Kako ti imas v11, onda ti treba testpoint (otvaranje mobitela i izmjena hardware-a - vidi na www.siemensfreaks.com/php/unlock.php ili ti treba java midlet za patch bootcore-a - imas na istoj stranici )
Moze se spustiti na nizu verziju (za nju ne treba test point), ali to se ne preporucuje ni vise iskusnim. No, moze se. Imas vise o tome u temi M55 flash patches pitanja i savjeti...
Winswup ti je update koji nije namijenjen koristenju van siemens servisa, ali procuri na net...
Backup isto mozes napraviti sa V_Klay-om. Odes na flash tab i odaberes fullflash te kliknes Read memory. Kasnije samo spremis taj file kao *.bin ili *.fls (preporuka je spremiti u bin oblik jer vise programa podrzava bin nego fls)
-
A kad izađe orig ver 11 jel mogu ga updejtati?
A što ako slučajno ubijem mob, jel ga mogu vratiti?
Što sam dobio a izgubio kad sam ga updejtao na v11?
i ne kužim ovo što si ti napisao
"to sam ti vec napisao - znaci to zavisi od verzije fw-a. Kako ti imas v11, onda ti treba testpoint (otvaranje mobitela i izmjena hardware-a - vidi na www.siemensfreaks.com/php/unlock.php ili ti treba java midlet za patch bootcore-a - imas na istoj stranici )
"
je za vračanje moba na v10 ili? Jer ne kužm zašto mi to treba da bih zano koja mi je verzija?
I na stranici http://www.siemensfreaks.com/php/m55p.php ne radi link na http://www.gsm-multifund.de/index2.html?
P.S. Nemoj se ljutiti što postavljam glupa pitanja, ovo prvi put vidim i Radim!
-
tko pita ne skita, haha...
gsm-multifund.de na zalost ne radi...
Pa vec imas v11, zar ne? Ali mozes ga update-ati
Mob uvijek mozes "oziviti", samo je pitanje koliko ces toga moci sa free programima (mada ako znas mozes gotovo sve raditi)
Nisi nista izgubio sto si ga digao na v11...
To ti je link za testpoint sliku i za px55amd java midlet...
To ce ti trebati za bilo kakav pristup mobitelu, jer v11 ispravlja bug u bootcore koji je prisutan u nizim verzijama i koji omogucuje puni pristup memoriji moba...
-
Hm, postao sam sam svoj majstor kvarić!
I imam sad jedan problem, iinslarirao sam pach za inbox outbox password i primjetio da ako tri puta pogriješ da se mob zaključa jer je to pass od moba... Kako to isključiti?
I dodao mi se nekakav novi pass za call baring? Neznam ga jer ga nisam ni stavio niti znao da postoji?
Mislim da ću se manje igrati s ovim stvarima! :bunny:
-
Ako tri puta krivo uneseš phonecode jednostavno otključaš mob s npr. Freia 15 i opet možeš upisati novi kod. Za call baring traži te pass od operatora. Ako ga nisi mijenjao obično je 0000.Ako jesi, a ne znaš ga i treba ti nazovi službu za korisnike pa će ti oni objasniti kako ga promijeniti.
-