Vješte ruke i zrno soli u glavi stanovitog Mikea napravili su čudo od dometa običnog Bluetooth adaptera.
Opširnije.
Printable View
Vješte ruke i zrno soli u glavi stanovitog Mikea napravili su čudo od dometa običnog Bluetooth adaptera.
Opširnije.
Covjece ovo da se i malo razumijem odma bih napravio!!! Jel zna ko to radit?!?!
Samo uzmeš originalnu antenu dolje i zalemiš onu veću.
Još jedna stvar. To radi Komp>Mob, ali Mob<Comp je i dalje 10m ako se ne varam.
pa to i mene muci, mob nema takav domet, mislim da promet u jednom smjeru ne znaci nista
Možda i znači, ovisi za što sve koristiš Bluetooth povezivanje s mobom, ali ako želiš povezati dva kompa je to dobra alternativa (sporija) Wirelessu, ali i jeftinija ako oba kompa imaju Bluetooth dongleove, a nemaju Wireless kartice.
kako hebeno!
dobro je i ovak!Zamisli ideš ulicom i slikaš i sve odmah prebaciš na komp= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
kako hebeno!
Molim moderatora da obrise moj dupli post. Hvala!
Ne. 1,5km ide samo komp>mob, a mob>komp ide normalnih 10m= Citat =:
Izvorno postao IggXy
= Citat =:
Izvorno postao Dark
E bogme nije tako izgledaj da bas niste dobro procitali tekst, pa ako komp salje signal 100KM ti ga hvatas s mobom makar tvoj mob radio na 1m jel on hvata sve BT uredaje u tih metar.
Citat s vip stranice:= Citat =:
Bluetooth adapter dosega nevjerojatnih kilometar i pol! I što je najbolje, Grunfovske modifikacije nisu uzrokovale miješanje s WiFi signalom. Korist: Mike se sad može povezati sa svojim Bluetooth uređajima s bilo koje točke u kući, ili u dvorištu za vrijeme roštiljanja, ili dok kosi travu iza kuće, a može poduzeti i kraću šetnju kvartom i sl.
ali jel on mijenjao jacinu izlaza ili je samo promijenio antenu?
@coma: na VIP-ovim stranicama je link s uputama pa pogledaj
...svaka mu čast...možda se i ja time poigram za kojih godinu dana :)...
70USD + 15USD = 85 USD to je po mojoj procjeni neki 500tinjak kuna. WI FI kartica se da nabaviti za manje novaca a i brži je prijenos. Svaka čast majstoru kaj je imao živce i veseli ga ali računica je neisplativa.
je al (još) ne postoji mob sa WiFi-om, tak da ak mu to služi samo za mob nema izbora...= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
ako pojacas izlaz dobijes bolji domet do moba, a dali sa povecanjem antene mozes povecati i osjetljivost, tako da on hvata signal sa moba iako on nije preradjen
Ako već imaš Bluetooth dongle, onda je jeftinija samo antena od Wi-Fija
Upravo tako, u telekomonunikacijama antena se smatra najboljim mogućim pojačalom signala. Kako Bluetooth signal izračen iz mobitela ne može jednostavno nestati nakon 10 m, povećanje osjetljivosti prijemnika na drugoj strani može dovesti do povećanja udaljenosti na kojoj se uređaji vide. Ovo povećanje može za sobom donijeti i neke probleme, interferencija signala, ovisnost veze o vremenskim uvjetima i sl.= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
kolko ja vidim on nije mjenjao izlaznu snagu! kako je onda ovo sve moguce?
@coma mijenjao je antenu, a samim tim je mijenjao i osjetljivost prijemnika, a i izračenu snagu iz antene. Kod svakog odašiljača postoje određeni razlike između snage signala narinute u antenu i snage signala izračene iz antene. Kod omnidirekcionalnih antena(one koje zrače kružno) uvijek postoje određeni gubici koji se upotrebom bolje antene mogu smanjiti. S tim se i povećava snaga signala izračena iz antene u prostor.
ok ajmo nesto konkretno kako se to moze napraviti ako nemas bas taj BT dongle? odes u chipoteku i kupis 2.4 ghz antenu i spojis je ili...
A molim te lijepo na kaj ćeš ju spojit!?
pa isto kao i onaj frajer, otvoris dongle i odlemis staru antenu i stavis ovu
Ovdje sam ja previdio da piše baš taj , pa sam skužio da nemaš uopće BT.= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
Mea culpa.
U biti možeš spojiti na bilo koji BT dongle, jedino treba prokužiti kako je spojena antena.