Računalo se zamrzne nakon nekog vremena
Pozdrav!
Imam problema sa svojim kompjuterom.
Kad ga upalim,nakon bootanja Windowsa XP ili Viste (imam dual-boot pa biram),nekad se odmah zamrzne,ostane na crnoj slici.Miš ne reagira na pomicanje,pokazivača miša uopće nema,niti lampica za Num/Caps/Scroll lock na tipkovnici ne reagira.
Postoji druga verzija tog problema.
Kompjuter se normalno boota u Windowsima XP i Visti.
Nakon nekog vremena (neodređenog) sve blokira.Miš ne reagira na pomicanje,također niti lampica na tipkovnici za Num/Caps/Scroll Lock ne reagira.
Ako pored toga svira glazba i ona se zamrzne i iz zvučnika se čuje samo zadnja stotinka pjesme i tako par sekundi i onda stane.
Kad se zamrzne,kompjuter ne reagira na power tipku nego samo na reset.
Samo da napomenem,to je sve počelo kad je kompjuter ostao 4-5 sati upaljen.Tada,prije mjesec dana se to dogodilo i nakon toga,skoro svaki put se zamrzne.No,nekad u početku može raditi super,ali nakon nekog vremena (5 minuta do 6 sati rada) se zamrzne i reset pomaže,ali opet nakon reseta se opet dogodi samo nakon neodređenog vremena.
Ali,nekad,ali samo rijetko radi bez zamrzavanja.
Kompjuter je star 3 mjeseca,osim HDD,napajanja i DVD-Rw uređaja.
Konfiguracija:
MBO: ASUS M4N78
CPU: AMD Athlon II X2 240 2.80 Ghz (nije overclockiran)
VGA: ASUS EN9500GT 1GB DDR2 (nije overclockirana)
HDD: Seagate Barracuda 200GB ST3200822AS ATA 7200.7
RAM: Mushkin 2gb DDR2
PSU: MS Industrial 400w
Napajanje je staro skoro 4 godine,u vrijeme dok je moj brat koristio to napajanje sa svojim kompjuterom,kompjuter je znao stati upaljen i do desetak dana bez gašenja.Sada,napajanje se zna čuti kao traktor,a i ventilator od napajanja se slabo vrti,skoro pa mogu brojati dok se vrti koliko se puta zavrtio.
Probao sam i reinstalirati Windowse,formatirati cijeli disk,clean install windowsa xp i viste,ali opet se zamrzne nakon nekog vremena.
U pozadini uvijek imam pokrenut Everest koji govori temperature matične,procesora i grafičke kartice.Svaki bude na oko 35 C temperature.
Može li mi itko reći u čemu je problem?
Tnx.