Prodajem M2 memorijsku karticu pa me zanima kako je obrisati tako da niti jedan program poslije ne moze sa nje povratiti podatke?
Obicno formatiranje ne vrijedi jer sve podatke povratim s najobicnijim disk recover alatom.
Printable View
Prodajem M2 memorijsku karticu pa me zanima kako je obrisati tako da niti jedan program poslije ne moze sa nje povratiti podatke?
Obicno formatiranje ne vrijedi jer sve podatke povratim s najobicnijim disk recover alatom.
Formatiraj, popuni karticu nekim glupostima (filmovi npr) i opet formatiraj.
Ne znam baš da će netko kupiti memorijsku karticu pa pokušati vratiti podatke s nje, ali ajde...
Za hard disk ima onaj "tvornički" format- ne znam da li ima za memorijske kartice.
Ali, jedino što mi pada napamet je da formatiraš, ponovno napuniš nekim podacima (pjesmama ili nečim) do kraja, pa je opet formatiraš.
Ako i tada uspiješ naći ono što ne želiš da se nađe (pomoću najobičnijeg disk recover programa), ponovno napuni.
Tako da se sve adrese popune novim podacima.
Nisam baš neki stručnjak, pa bi vjerojatno bilo pametno pričekati još malo da netko potvrdi (ili demantira :D) moju preporuku ;D
hvala na preporukama :)
postoji nesto sto se zove "low level format" - u kratkim crtama, prvo preko svega ispise "0" tako da vise nema mogucnosti citaja pobrisanih podataka....
Sama ubaci u Google "low level format" i naci ces nekoliko free programa...