Izvorno postao
Bimbi
Dakle, sve u svemu odluka je pala na AKG. Reklamirane kao najpreciznije i najkonciznije izradjene slusalice ikada uz najveci broj patenata i inovacija, rezultat su rada ipak male austrijske tvrtke koja je vecinu svjetskih trzista pokrila tek kao dio Harman grupe. Modela su dva: K701 koji je na trzistu vec par godina i koji ima dobre prodajne rezultate (pogotovo uzevsi u obzir cijenu) i K702, recentni model, koji je relativno nedostupan i nije ga jednostavno nabaviti (konkretno na HR trzistu gdje je AKG zastupljen preko Audio Art Centra K702 model jos uvijek ne uvoze, moguca je kupnja samo K701 modela). Razlika izmedju dva navedena modela nije znatna. Osim u boji i sitnicama na zastiti cup – ova jedina razlika koju je vrijedno spomenuti je da je K702 model opremljen kablom koji je moguce jednostavno istekati iz slusalica, dok model K701 ima klasican kabel koji je neodvojiv od cup – ova (kod modela K702 ozicenje je odradjeno nesto drugacije sto je i logicno s obzirom na odvojiv kabel). Driveri, konstrukcija cup – ova i sve ostalo bitno je kod oba modela jednako i osobno nisam mogao uociti razlike.
Na kraju sam odlucio pokusati sa K702 modelom (dva razloga radi koji sam se odlucio za ovaj model pored K701 modela jesu, kvalitetniji kabel koji dolazi sa K702 modelom i to sto mi je K702 vizualno privlacniji i jednostavniji za odrzavanje od bijeloga K701).