Molim vas pomozite---
Uzeo bih na novi ugovor, tarifa i500. Početna cijena 16GB je 1kn, a 32GB 398kn...
Printable View
Molim vas pomozite---
Uzeo bih na novi ugovor, tarifa i500. Početna cijena 16GB je 1kn, a 32GB 398kn...
ovisi jel ti treba 32GB.
za tarifu znaš da je to 500kn minimalno mjesečno?
prvih 6 mjeseci je 50%, znači 250
a nakon 4 plaćena mjesečna računa možeš preći u nižu tarifu
7. Pretplatnik koji potpiše ugovor s obveznim trajanjem pretplatničkog odnosa (dalje u tekstu: OTPO), odnosno produljenje OTPO-a nakon
isteka prethodnog OTPO-a, može za vrijeme trajanja OTPO-a zamijeniti Tarifni model isključivo s drugim Tarifnim modelom definiranim
unutar ove Specifikacije više ili neposredno niže vrijednosti, te VPN tarifnim paketom.
U slučaju da pretplatnik iz prethodnog stavka ove točke želi za vrijeme trajanja OTPO-a, neovisno o tome radi li se o prvom ili produljenom
OTPO-a, promijeniti Tarifni model koji koristi sa Tarifnim modelom više vrijednosti, moći će to zatražiti u bilo kojem trenutku za vrijeme
trajanja OTPO-a. U slučaju da pretplatnik iz prethodnog stavka ove točke želi za vrijeme trajanja postojećeg OTPO-a promijeniti Tarifni
model koji koristi s Tarifnim modelom niže vrijednosti, moći će to učiniti jednom za vrijeme trajanja jednog OTPO-a i to na način da
promijeni Tarifni model koji koristi s Tarifnim modelom neposredno niže vrijednosti. Zahtjev za promjenu Tarifnog modela pretplatnik može
zatražiti po plaćanju četvrtog mjesečnog računa za korištenje T-Mobile usluga u Tarifnom modelu koji želi promijeniti (u daljnjem tekstu:
Račun) od početka trajanja OTPO-a, a promjena Tarifnog modela će biti izvršena po isteku obračunskog razdoblja u kojem pretplatnik plati
T-Mobile-u četvrti Račun.
ali opet, niža tarifa je 300kn
što znači da bi prva 4mj plaćao po 250kn, 2 mjeseca po 150kn, a ostalih 18mjeseci ti je pretplata 300kn
da li ti je to puno ili malo?
tj da li trošiš toliko, ili bi uzeo tu pretplatu samo zbog iPhone-a??
Što se tiče dvojbe: 16 vs 32GB, ja bi rađe dao tih 400kn više (jer stvarno nije neka velika razlika), pa u slučaju da hoćeš prodati mob, možeš dobiti više novaca za njega...
makar je i 16GB dosta.
Mislim da je 16GB dovoljno većini.Stvarno ne znam čime napuniti 32GB na iPhoneu?!
a da li se isplati još uzeti 3g 8gb?
ali ipak na kraju, mislim da ću ubosti 16gb za 898 kn... tarifa i300
Jel ima koja kvaka ovdje? To bi u praksi značilo jefitiniji iphone u totalu? Ja sam mislio konkretno uzeti 16 GB 3GS u tarifi 150 i to bi sve skupa bilo 2400 + 6*75 + 18*150 = 5550 kn, dok bi sa ovim "trikom" prijelaza iz tarife 300 u tarifu 150 to bilo 900 + 4*150 + 2*75 + 18*150 = 4350 kn!!!!
To bi bila ušteda od 1000 kn za istu stvar (čak i malo bolju jer bih prva 4 mjeseca imao bolje tarife)
Je li to stvarno moguće i jel se naplaćuje u tom slučaju kakva naknada za promjenu tarifnog modela? Molio bih da se javi netko tko je to isprobao u praksi!! Hvala!
Ne plaća se naknada. Jedino što kad promijeniš tarifu, do iduće promjene mora proći 4 mjeseca. I ne možeš preskakati tarifu - s i500 ne možeš direktno na i150, niti s i150 na i500, nego moraš ići po 1 gore ili dolje. Dakle s i300 možeš kud hoćeš, a poslije korak gore ili korak dolje. Nema cake, nema kvake.
Ima još jedna računica:
prva 4 mijeseca i500= 1000kna
sljedeća 2 i300= 300kna
sljedeća 2 i300= 600kna
E sad dolazi slatki dio: možete ili plaćat još 16 mjeseci po min 150kna ili se riješit tscuma tako šta će te raskinit ugovor i platit 80kna po svakom zaostalom mjesecu a taj užitak košta 1280kna. Računica je iphone 3gs za 3180kna. Ko BOG :)
Naravno to je u slučaju da prebacivanje tarifa i prekidanje ugovora prođe savršeno a svi znamo kolike su šanse za to pa ko voli nek izvoli.
EDIT
Bio danas u t centru i već bio spreman kupit kad postoji caka koju nisam skužio u ugovoru. Tarifa se može promjenit samo jednom za vrijeme trajanja OTPO(ugovora (24mjeseca)). Tako da to bitno povećava cijenu i dovodi isplativost ovoga u pitanje. :crazy:
A jel se može ovo napraviti:
- iPhone 898,00 Kn, prva 4 mjeseca tarifa 300 (1.200,00 Kn), pa dva mjeseca tarifa 150 (300,00 Kn), pa otkaz ugovora uz penale od 18 x 80,00 Kn (1.440,00 Kn) = 3.838,00 Kn? Uvjeti ugovora
EDIT: točna računica
- iPhone 3GS 16GB = 898,00 Kn
- 4 x 150,00 Kn = 600,00 Kn
- 2 x 75,00 Kn = 150,00 Kn
- 18 x 80,00 Kn = 1.440,00 Kn
----------------------------
Ukupno: 3.088,00 Kn
Uz uvjet da ne bude zaje....
iphone 16gb 3gs tarifa 300 = 898,00 kn
prva 4 mjeseca 150 kn = 600 (tarifa 300 na -50%)
slijedećih 2 mjeseca 75kn= 150 kn (tarifa 150 na -50%)
otkazivanje ugovora 18*80kn= 1440kn
na kraju ti izađe 3088 kn:drink:
e sad, treba imati dosta sreće kod raskidanja ugovora.... ali s otkazivanjem ugovora bi bilo ga najpovoljnije uzeti....
samo je pitanja da li bi prošlo raskidanje ugovoa, ne znam koji bi dobar razlog morao navesti da možeš samo tako raskinuti ugovor....
Malo smo otišli u OT pa ako mod želi može razdvojiti teme.
Pa zašto mi treba razlog, evo što piše:
"U slučaju da pretplatnik jednostrano raskine ugovor unutar OTPO-a ili ugovor tijekom obveznog trajanja OTPO-a bude raskinut od strane TMobile-
a krivnjom pretplatnika, pretplatnik je obvezan T-Mobile-u jednokratno platiti sljedeće iznose mjesečne naknade za prijevremeno
okončanje OTPO-a, pomnožene s preostalim brojem mjeseci do isteka OTPO-a:
OTPO 24 mjeseca uz kupnju iPhone 3G/3GS telefona OTPO 24 mjeseca bez kupnje iPhone 3G/3GS telefona
i150 80,00 kn 40,00 kn
i300 170,00 kn 55,00 kn
i500 230,00 kn 60,00 kn"
to se definitivno može... malo sam ja pričao s njima u tmobileu. Pitanje je samo oće li ti dat tako lijepo promjenit tarifu odmah nakon 4mj. možda bude trebalo 5 ili tako nešto.
Ali važno je da se tarifa mijenja samo jednom a ne dva puta kao šta sam ja htio i mislio da može ;)
Koja su vaša iskustva s itarifom?
općenito me zanima itarifa 150?
Postoji isto jedna finta gdje mozete dobit iphone 3gs 32gb za 2401kn...s tim da 2400kn mozete potrosit na pozive, samo sta nema uračunat podatkovni promet...tj morao bi si aktivirati opciju za iphone ak zelis sta ti je 75kn mjesecno ili w'n'w koji je 25kn.
sve pise na t-mobile.hr i specifikacijama tarifa, samo treba skuzit ;)
Ajde napiši ovdje, baš me zanima.
Edit: sad tek vidim da se iphone može uzeti i uz druge tarife, nisam znao
ja isto i nikak da skontam... sve moguće tarife pregledao....
S bilo koje tarrife se moze prec na tariffu flex obitelj. Tj uzmete 2 iphone-a na total tariffu (sorry 16gb je 1kn a 32 je 398kn) i to pri kraj mjeseca tak da se plati nes sitno, znaci ne cijeli iznos od total tarffe. i onda za par dana (kad pocne novi mjesec) predjete u felx obitelj koja se placa 200kn mjesecno, to ne vrijedi samo za ajfon vec i za druge mobace.
A ove gore kombinacije sta su ponudjene ne vrijede previse, jer se samo jednom moze preci na nizu tarifu dok vam traje ugovor. tj. nemozes uzeti i500 i onda na i300 i onda na i 150, neg se samo moze sa i500 na i300, samo na jednu manje.
Ajd, ak ima pitanja samo postajte ;)
ne kužim kak na total tarifu možeš uzeti 2 iphonea?
i prema mojoj matematici, ako pređeš u flex obitelj 200 x 23 mjeseca (pitanje da li je moguće preći iz total tarife tek nakon jednog plaćenog računa....) opet na kraju izađe 4600 kn...
a opet da ideš raskidat ugovor (uz pretpostavku da uzmeš iphone u totalu i pređeš u flex i da sve prođe kak treba), plaćaš prvi mjesec total tarifu, pa drugi plaćaš flex obitelj 200 i tek možda (????!!!!!) bi mogao treći mjesec raskinuti ugovor:
ajde da računaš 200 + 22x75= 1850, ajde oko 2000 kn....
i dalje ne kužim...
ovak. recimo ivica i perica odu u t-mobile, oce ajfon al nezele pljunuti gro para za njeg...e onda ivica uzme 29.11 (recimo) total i copi si ajfon za kunu, i perica to isto napravi. Sljedeci dan ivica i perica odu u t-mobile jer su odlucili sklopit gay brak i zivjet zajedno te prec na flex obitelj. Tj. od 1.12 im krece Flex obitelj 200. Tarifa total se ponistava i na djelovanje stupa flex obitelj. Kao sta sam prije rekao obitelj je jedina tariffa na koju se moze odmah preci, bez ikakvog cekanja da se plati nekoliko racun itd...a posto su samo 29 i 30 bili na total svako ce platiti po 47kn za ta dva dana u totalu. a nadalje imaju normalno FO200...:drink:
a jel to može naprimjer ovak:
ja već imam flex obitelj 200. odem u t-com, uzmem iphone za 1 kn npr 25.11. u totalu, i 1.12. odem u t-com i velim da hoću preći na flex ob 300 i pridružiti još taj jedan broj (iphoneov)?
p.s. ova me pitanja podsjećaju na rubrike u Kliku ili FHM-u -> pisma čitetelja :))))