Acer Aspire One D250 - kako se riješiti slovenskog jezika?
Kupio sam ovaj rabljeni netbook i sve je izgledalo super dok nakon uključivanja nisam primjetio kako je sve na slovenskom jeziku,onda sam ga odlučio vratiti u tvorničko stanje pomoću Acer eRecovery koji se pokreće sa Alt + F10 prilikom samog uključivanja no i tu me dočekalo gadno iznenađenje - i taj program je na slovenskom(!).
Ajd nekako sam prokužio kako dalje i kad je restore bio gotov pokrenuli se windozi,treba izabrat regiju i jezik i stavim sve na engleski,kad je wizard bio gotov pokreće se XP kad ono opet slovenski,pa sam ponovio restore i ovaj put izabrao naš jezik u sva 3 prva polja i bilo je na našem jeziku ali pošto ni pola riječi neznam što znače kad su na našem (a draga koja će ga koristiti pogotovo jer već godinama ima kom na EN) ponovio sam još jednom restore i nakon ponovnog biranja engelskog jezika OPET pola riječi bilo na slovenskom. Jedan od primjera je baloon tip u kojem je prav polovica rečenice slovenki a druga engleski.
Čak sam i u kontrolnoj ploči sve postavio na engleski ali nije pomoglo ali ono najgore od svega je što je sučelje eRecovery-a i dalje na slovenskom.
Dali je ikako moguće to malo čudovište resetirati da se okani slovenskog tako da mogu bez riječnika vratiti sve u tvorničko stanje i barem na engleski jezik?