Odluka između Canon SX10 IS ili Nikon P90 ?
Printable View
Odluka između Canon SX10 IS ili Nikon P90 ?
za koji od ova dva aparata se odlučiti ?
Prema onome sto sam do sada procitao i sakupio iskustava od korisnika...SX10 je puno sigurnija kupnja.
Vise o tome pisao sam ovdje:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=881244&postcount=15
Ako ipak zelis veci raspon Panasonic FZ28 je u toj sferi logicniji odabir od P90 modela.
Ako smijem nadodati (budući da sam vlasnik SX10 već tri mjeseca)...zadovoljan sam, no ipak sam očekivao nešto više. Za taj fotoaparat ne bih preporučio samo slikanje u automatici (sklon je malo spržiti slike jer mu je na automatici nešto sporiji zatvarač), nego istraživanje po manualnim postavkama. Drugi problem bi mogla biti - nabava. S tim sam imao velikih problema kad sam ga htio kupiti, čekao sam tjedan dana - jednostavno ga je nestalo. Mislim da ni sad nije bolja situacija, a pojavio se njegov nasljednik SX20 koji jest nešto skuplji, ali ima HD movie mod. Iskreno, to mene toliko ne interesira, no možda je nekome bitno.
Da se nadovezem, ja bi ti preporucio panasonic dmc-fz28, prijatelj ga kupio da ne povjerujes za 2150kn, al nema ga bas vise, citao sam recenzije od novog fz38 jos je bolji, al 3000kn, il kupis ko ja neki dslr za 2 cigle(polovni) i onda cinis cuda (tu se ima sta za ucit, al slika nije za usporedit za vecinom kompakata)
Odlučio sam se za Canon sx 10 ali ga nema nigdje, sad mi je dilema izmeđe sx1 i sx20o,neznam što da radim ?
Ni ja ga nisam mogao naći, probaj u bartulicu, samo su ga oni imali u lipnju. Ova druga dvojba je prilična jer oba fotića daju nešto lošiju sliku nego sx10. Osobno bih možda ipak uzeo sx20, ako ni zbog čehga drgog, onda zbog cijene. Može ga se već i naći... Mislim da je sx1 razvikaniji.
Još bih se malo osvrnuo - nisu ni svi DSLR-i "cvijeće" i jasno je da ih se ne može uspoređivati s ultrakompaktima, ali prozumeri im se već prilično približavaju po pitanju kvalitete slike, posebno Fuji Finepix s100 fs. Napokon, ovdje govorimo o prosumerima, a DSLR kit-objektivi često i nemaju tako snažan zum.
Osnovna razlika između SX10 i SX1 je u odnosu kvalitete videa i fotke. SX10 ima bolju fotku i lošiji video, SX 1 ima bolji video i lošiju fotku (u odnosu jedan prema drugom). Panasonica nisam probal, ali je zato Olympus SP590 odličan, a za vratom mu odmah puše Sony HX1. Nikon P90 zahtjeva dosta fotografskog iskustva da bi se dobile fotke. Sonyju zelena automatika radi vrlo pouzdano, ali se ne može dobiti puno više na ručnim postavkama. Za razliku od Olympusa SP590 koji nudi vrlo mnogo opcija i mogu se dobiti izuzetni rezultati.
Više ovdje:
usporedba HX1, SP590, P90
ola!
evo ja se ponovio u panasonic dmc-fz38.Jedinje problem što još nije stigao.
Dolazi sutra.Nadam se da nisam pogriješio.Čitao sam dosta recenzija o njemu
i nekako iz svih ti usporedbi s drugim aparatima mislim da je dobar izbor,ali to čemo još vidjeti.
Više me plaši što mi je to 1. digitalni aparat koji ču imati i nadam se da ču dosta
naučiti o slikanju s njm.
Molim vas da mi preporučite koji softver za obradu fotki,pogotova za obradu RAW-a.
Isto tako me zanima vaše mišljenje o njemu.
thx!