Nadam se da nisam fulala temu, zanima me da li ima i kakvi objektivi se mogu staviti na Canon G7 koji imam? Ako netko zna ili ima iskustva molim za koji savjet. Hvala
Printable View
Nadam se da nisam fulala temu, zanima me da li ima i kakvi objektivi se mogu staviti na Canon G7 koji imam? Ako netko zna ili ima iskustva molim za koji savjet. Hvala
To ti je kompaktni aparat kod kojeg se ne mijenjaju objektivi. Ima mogućnost dodavanja predleća, a više o tome pročitaj
Kako je Sljaka i rekao...Canon G7 nije SLR aparat.
Radi se o kompaktnom modelu sa kojega nije moguce skidati/stavljati nove objektive.
Moguce je na vec postojeci objektiv nasarafiti konvertere.
Moguce je kupiti konvertere koji vec imaju promjer poput zavrsetka tvoga objektiva na samome aparatu, pa se montiraju direktno na njega ili konvertere koji imaju nesto vece promjere, ali ti je u tome slucaju potreban konverzijski prsten koji ce "povecati" promjer zavrsetka tovga objektiva i tako omoguciti da na drugi kraj toga prstena nasarafis konverter vecega promjera.
Konvertere mozemo ugrubo podijeliti na tri vrste:
1. tele konverteri (koji ti daju vise optickoga zooma...vece povecanje, ali ti ujedno i smanjuju sirinu kuta na najsiremu kutu koji tvoj pbjektiv nudi)
2. wide konverteri (sirokokutni konverteri) koji ti daju vecu sirinu kuta na najsiremu kutu koji nudi tvoj aparat, ali ti smanjuju max tele vrijednost koju tvoj objektiv nudi
3. macro konverteri ili konverzijski prstenovi, koji ti povecavaju macro performanse aparata
Sve konvertere od originalnoga proizvodjaca (Canon) mozes nabaviti ovdje:
www.kodak-centar.hr
Konvertere alternativnih proizvodjaca (nize cijene) mozes kupiti ovdje:
http://www.praxis.hr/proizvodi/proizvodi.asp