Volio bi znati i vase misljenje:
Kupujem novo racunalo, i posto iman monitor i ostale djelove za komp dajem 5-6 tisuca kn. Sto mislite koju konfiguraciju uzeti,sto je po vasem misljenju solidno za taj novac? Hvala!
Printable View
Volio bi znati i vase misljenje:
Kupujem novo racunalo, i posto iman monitor i ostale djelove za komp dajem 5-6 tisuca kn. Sto mislite koju konfiguraciju uzeti,sto je po vasem misljenju solidno za taj novac? Hvala!
A da ti nama malo konkretnije objasnish koje to tochno djelove vech imash? Monitor ali...kakav? 19, 20, 22 incha?
Imash li josh shto osim njega? Kuchishte? Optiku?? HDD??
Namjena novog kompa bi bila....shto?? Multimedija i gaming?? Obrada video materijala, slika? Daj malo vishe detalja jer ovako ti nema smisla nishta preporuchiti.
ovako trenutno sto se tice svega iman ovo
foxconn s939 /nf4k8ac rs 1.0
amd 3000+ s939 athlon 64 3000+
pqi 512 mb ddr 400 mhz
frontier miditower 300-400w case
samsung fdd black
seagate ata 160 gb 2 mb
nec dvd rw 4550a 16x
gigabyte gf6600 128 mb
samsung sm 710n
sad ode se ne isplati nista nadogradivati ,pa san mislio uzeti novo kuciste a monitor ostaviti,...mislim uzeti komp da mogu igrati danasnje igre i slicne stvari,..
za taj monitor je 1280x1024 optimalna reza koju on podrzava ako se ne varam, tako da to trebas uzeti u obzir kod odabira graficke...
danasnje igre poput GTA4, crysisa i tako to? onda ti treba neka jaka grafulja gtx serije ili 48xxhd serije, i jak procesor recommended cetverojezgreni 64 bitni da mozes i 4 gige rama opaliti,da bi to pokrenuo bez brige na full high i max rez samim time ukoliko uzmes nesto super jako dobro bi dosao i veci monitor...
to sve ukoliko ti je do high detalja... i max reze,onog vrhunskog gaming experienca.
ukoliko si zadovoljan sa nekim medium detaljima i 1280x1024 onda ti je dovoljna neka 8800gt ili 9800gt i c2d procesor.
ovo je iz moga iskustva, u overclockanje se ne razumijem tako da i tu imas dosta mogucnosti.
daj mi objasni zasto mu to preporucas? ili jos bolje navedi mi gdje mozes iskoristiti taj procesor?
@ stulic
evo nesto iz adm-a
Gigabyte EP45-UD3LR, s775, intel P45+ICH10R, FSB 1600OC/1333 695,52Kn
Procesor Intel Core 2 Duo E8400 , 3GHz, socket 775, 6Mb cache 1.164,81Kn
DDR2 4GB (2x2GB) PC8500 Kingston, Hyper X, Black 1066MHz 559,31Kn
HDD SAMSUNG SpinPoint F1 1Tb 7200rpm 16MB cache Serial ATA II 630,42Kn
Gigabyte GTX 260 Overclock, 896Mb GDDR3 448bit, Dual DVI 1.330,77Kn
Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2 509,88Kn
Ukupno: 4.890,71Kn
nadji si jos monitor i kuciste
pa nece kupiti komp i pljunut 6 tisuca radi gta4.. quad se ne isplati kupovat..bolje neka odma ide na I7 i dd3
nisam naveo i7 jer i7 izuzetno problematican. skuplji je, a izaziva razne crasheve, konflikte sa nekim softwareom kako i hardwareom, nije stabilan pretjerano. o tom po tom.
a za gta4 (puki primjer,tako je sa novim igrama i onim koje trebaju izaci) ti treba 4 gige rama ako zelis glatko da ga igras,(fakat,radi on i na dvije,ali moze se i auto na felgama bez guma voziti ali kako?) ako ce staviti 4gige mora imati 64 bitni proc i sistem, kada vec to sve plati zasto da ne ulozi i u quad core par stotina kuna vise i mirna dusaa, tu je jos i graficka koja ce biti neka high end i kojoj treba jak procesor, inace je beskorisna... covjek je rekao da zeli najnovije igrice, i hvala bogu da ne zeli na low detaljima i niskim rezolucijama da ih igra. a najnovije igrice nisu farmville na facebooku ili advanced 3d tetris, nego gta4, crysis,mirrors edge, nastavci naslova bioshock i asassins creed i slicno. igrice danasnjice koje traze jak pc.
i taj c2d je ok procesor, stvarno dobar, no naveo sam c2q rjer ce ga duze sluziti, jer je ce biti must have za najvise godinu dana ukoliko se radi o gamerskoj konfi :respect:
sa ovim mojim primjerom kompa vrtit ce sve igre na high sljedecih god dana, i da soc 775 poslije nove godine ide u mirovinu ;) pokusat ce sto vise forsirati i7
Pa, tehnichki, chovjek je rekao da che mu mashina primarno sluzhiti za igranje. Danas vech postoje igre koje iskorishtavaju vishe od 2 jezgre, a u skoroj buduchnosti che ih samo biti - josh vishe.
Pa ako mu je vech predlozhen E8400 po cijeni od cca 1150 kn, za tu lovu se da nachi i AMD Phenom II 810 X4. Zashto onda ne za istu cijenu uzeti - 4 jezgre i upariti to s kakvom ASrock/Gigabyte plochom s 785/790 chipsetom?
I pod obavezno uzeti i vechi monitor jer je shteta jednu GTX260 spajati na 17" LCD.
aoc 22" upiknes,cist ok low budget TN monitor(imam ga)
a kuciste kakvo coolermaster elite i imas super konfu...
btw.koji ce mu qurac gtx 260 na 22"?!
jedna gts 250/hd 4850 ce biti dovoljna...