Prelazak sa windowsa okruženja na Apple proizvode + još nešt
Ovako, imam nekoliko pitanja direktno vezanih iz iPhone.
Ako bi mi mogli po redu odgovoriti, to bi bilo odlično. :D
1.) Najvažnije pitanje - koristim HTC Tytn II i syncam podatke sa Office Outlookom na PC-u. Imam sve kontakte lijepo strukturirano posložene po kategorijama, pa me zanima što se nameće kao alternativa kupnjom iPhone.a? Na koji način mogu povezati bazu podataka Outlook-a i iPhone? Ili ako postoji opcija prebacivanja baze u neki xy program kompaktibilan sa iPhone-om i kompletnim Mac OS operacijskim sustavom (moguće da ću kupiti i Mac Book / Pro).
2.) Trenutačno koristim 091 pretplatu. Uskoro odlazim u SAD, pa mi se pruža opcija da tamo kupim iPhone.
Da li
- da kupim isti u SAD? Kako se kreću cijene, te da li je moguće kupiti nezaključan aparat na američkom tržištu? Kako prilagodim sučelje da bude na HR u tom slučaju?
- budući da imam 091, u pretplatu mi je uključeno svega pol GB prometa. Razmišljam isto tako da uzmem tarifu 300 kod T-Mobile.a i kupim novi iPhone za 1500kn (postojeći broj prebacim).
Znači, u principu, da li mi preporučate kupnju u inozemstvu, prelazak na T-Mobile ili ne.
Isto tako, ako kupim mob preko T-Mobile.a i odključam ga, gubim garanciju, ne? Da li je postupak otključavanja reverzibilan? Ovo pitam zato jer bi u SAD-u kupio neku sim karticu koju bi koristio tamo za vrijeme boravka (oko tri tjedna), tako da ne moram plaćati troškove roaminga.
3.) Također sam razmišljao i o Blackberry uređajima, ali mislim da ću odustati od te opcije. Da li ima netko kakav savjet po tom pitanju - usporedba Blackberry vs. iPhone. Malo sam se igrao na novom Stormu i u principu je jednako brz (tj. spor) kao moj HTC Tytn II (koji je hardverski gledano pun potencijala, ali ga koči užasno loš i neoptimiziran software koji je baziran na windows mobile sustavu).
4.) Za razliku od punokrvnog GPS-a kojeg ima moj HTC, A-GPS je opcija koju posjeduje iPhone. Značli li to da je jedina opcija za skidanje karata na iPhone-u spajanje na google maps bez mogućnosti off line navigacije? Ako da, u principu mi navigacija ima smisla samo u HR, budući da ću podatkovni roaming u inozemstvu platiti basnoslovnu sumu.
Još jednom - hvala unaprijed. :)