Dobri ljudi pomagajte!
Zakljucal sam navedeni mob pa vas molim za linkove za skidanje kvalitetnog softa za gsm unlock.
Unaprijed zahvaljujem!
Printable View
Dobri ljudi pomagajte!
Zakljucal sam navedeni mob pa vas molim za linkove za skidanje kvalitetnog softa za gsm unlock.
Unaprijed zahvaljujem!
www.siemensfreaks.com pod download/unlocking - bilo koji. tj, najbolji tamo je sigurno Freia...
Nadam se da znas postupak. Ako neznas, javi pa ce ti neko vec objasniti...
http://www.siemens-java.com
Nemoj odključavati aparat ukoliko nemaš pravi kabel.Kabel mora biti servisni i nikako ne data.
Ukoliko ga nemaš,aparat radije odnesi profiju.
Sretno!
Daj mi molim te objasni zašto ne smije biti data kabel. Koliko ja znam, a znam dosta, ne možeš otključavat sa orginalnim kabelom, dok svaki drugi radi.= Citat =:
Izvorno postao ghibli
Tako je Sljaka. Ako nemas odgovarajuci kabel, jedino sto ti se moze desiti jest da neces uspiti otkljucati mob jer neces moci pristupiti memoriji...
@3aTmr čekaj malo, nije riječ o odgovarajućem ili neodgovarajućem kablu nego je riječ o tome da data kabel ne može a servisni može otključat C 45. S tim se ne mogu složit, jer nisam otključal jedan C45 sa običnim neorginalnim data kabelom. Kod servisnog kabela za razliku od običnog data nije potrebno stiskati crvenu tipku.
Može!Zato smo ovdje da si pomažemo i da "pametujemo"!= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Neznam šta ti nazivaš "originalnim kablom"?Moji kablovi po velikoj večini nisu kupljeni u trgovini nego ih napravim sam.Naravno one koje koristim na "unibox-u" za "Griffin" ih kao i svi kupujem preko neta.
Data kabel-samo ime kabla ti govori za šta se ga upotrebljava.Znači za prenos podataka,vezu s PC,uređivanje imenika i ostale sitnarije i nikako ne za servis SW na aparatu.Zašto?Pa zato jer data kabel nema istih pinova kao i servisni kabel,neki aparati trebaju posebno napajanje koje preko data kabla nemaš.Moguče da ti se je posrečio koji takav poseg u SW aparata ali vjeruj mi samo ti se je posrečio.Moguče je da si imao univerzalni data i servisni kabel s kojim možeš otključavati i napajanje koristi i iz aparata i preko com porta ali ni to nije profi kabel.
Nešto me zanima.Gore piše da je razlika samo u tome da kod servisnog ne treba pritisnuti na crveni gumb kod otključavanja(odkodiravanja).Je tako? Ma daj ti meni molim te reci koji ti to SW upotrebljavaš za Siemense da to nije potrebno?Čak i na "Martechu" koji je "tatamata" za Siemense je to potrebno.Možda nisam dovoljno pratio razvoj!?!?Molim te za objašnjenje!
@ghibli očito nas dvojica koristimo različite nazive za iste stvari :)
Dakle, da razjasnimo nesuglasice. Orginalnim kabelom ovdje (mislim na krugove u kojima se krećem) se smatra serijski data kabel koji dobiješ uz pojedine Siemens aparate i koji ne možeš koristiti za unlock, flashanje jer koristi napajanje iz mobitela. Neorginalnim kabelom ili noname kabelom smatra se onaj koji ima mogućnost flashanja, unlock jer koristi napajanje iz RS232. Servisni kabel sam imao prilike vidjet samo jednom i taj kabel ima Auto ignition mogućnost tako da kod pokretanja softvera on sam simulira pritiskanje crvene tipke. Na koji način to radi tip mi nije htio otkriti.
Zanimljivo!
Takve vrste kabel ni ja nisam imao prilike koristiti.Mislim da bi ga bilo dobro nabaviti za primjere kad podtipkovnica "zaj...".
Pusti nesuglasice :spin: .Hvala bogu da postoje tak se barem čega naučimo! ;D :bunny:
ja imam neku shemu za kabele kojima ne treba stiskati crvenu tipku (auto ignition) mobitela - ako sam ih dobro skuzia... Ako vas zanima mogu vam poslati, pa da vi koji se vise kuzite u samu elektroniku provjerite ;)
Ako ti nije problem,bilježim se!
mobiservis.cricek@email.si
I ja, isto !