Evo, imam novi kompjuter :bigjump: ;D
I imam kućište koje ima 4 USB ulaza iza i 2 naprijed (zajedno sa onim za slušalice i mikrofon).
Problem je što jedan od ta dva prednja USB ulaza ne radi.
Što god ukopčam, kompjuter ne reagira.
Reinstalirao sam OS (Windows 7, trenutno je 7600) i opet ista stvar.
Tj. ukopčam stick (isprobano sa 2 sticka) u ulaz koji radi i stick odmah zasvijetli, ukopčam stick u ulaz koji ne radi- stick ne svijetli (niti kompjuter prepozna da sam iša ukopčao).
Matična je Gigabyte P31-ES3G i piše da podržava i do 8 USB ulaza (a ja ih imam 6, a 5 radi).
A, kada ukopčam USB HUB u taj ulaz koji ne radi (HUB ima lampicu)- lampica na HUB- u zasvijetli (probao sa oba HUB- a koja imam).
No, kada ukopčam stick u taj HUB- ništa.
Prvo sam mislio da nije ukopčan taj USB ulaz, ali onda ne bi trebalo ništa svijetliti.
A i rekli su mi u ADM- u sljedeće:
(da, ja sam poštovan čovjek ;D)= Citat =:
Poštovani,
Teško je moguće da je USB krivo spojen zato što front USB dolazi već spojen,znači oba prednja USB porta su zajedno spojeni,tako da ako je krivo spojeno nebi radio niti jedan,a i nemoguće ga je krivo spojiti zato što je ploča i konektor od front USB-a tako napravljeni da je to nemoguće
Uglavnom, u čemu bi onda mogao biti problem?
Evo što kaže Device manager:
http://www.imagesforme.com/out.php/t644760_Capture.JPG Ako se ne varam, tu je 5 komada USB ulaza (ili čega već, ali ih je 5 i imaju USB u imenu ;D).
I kada se pali kompjuter, u BIOS- u (valjda je to BIOS :D) je nabrojano 5 puta "USB Composite device" (ili tako nekako).
Ne da mi se nositi na servis, jer mi je malo daleko, a i idem na more. :)
A, volio bih da se to može srediti bez servisa, i otvaranja kučišta (jer gubim garanciju ako otvaram).
Hvala :)