K800i-pokvaren mojom krivicom,vrijedi li garancija
Radi se o K800i koji me dobro služio do prije mjesec dana.
Od tada su počeli problemi.
Prvi kvar je bio čitač M2 kartica,niti jednu nije htio odčitati,pisalo bi Memory stick nije umetnut.
Prije tjedan dana sam išao na kupanje i kad sam izašao iz mora,uzeo sam k800 iz torbe i vidio koliko je sati i iz navike ga stavio u džep od kupaćih gaća.
Stajao je tako možda pola sata ili 45 minuta.
Kad sam ga izvadio,sve je radilo.No,nakon par sati prestalo je raditi osvjetljenje displaya i tipkovnice.
Išao sam rastaviti mobitel i odspojio flat kabel od tipkovnice i ekrana i ispuhao ih pa prikopčao nazad,ali osvjetljenja nije bilo.
Na suncu ili pod svjetlom bi radio super,ali u mraku se ništa nije vidjelo.
Probao sam napraviti update softwera,ali se dogodilo još gore.
Osim što mi nije radio čitač memorijskih kartica i osvjetljenje ekrana i tipkovnice,nakon update softwarea nije bilo i signala.Kad bi išao na traženje mreža,mob bi se zamrznuo i morao bi vaditi bateriju i upaliti ga ponovno.Ni nakon ponovnog paljenja nebi imao signala.
I tako nakon par puta vađenja baterije,mob bi se sam resetirao kad bi se počela slušat glazba,pisat SMS,usred razgovora,fotografiranja ili snimanja videa.
Sad je mob neupotrebljiv.Kad ga se upali,ne vidi se ništa,a čim se počne nešto raditi,nakon par sekundi se ugasi.
Mislim za par dana dati mob na servis,jer trebam zamijeniti tipkovnicu(pukla mi je ljubičasta guma oko joysticka na tipkama) i stražnji dio (gdje se stavlja vijak,pukao je komadić i sad viri par milimetara izvani poklopac baterije se ne može zatvoriti normalno),ali me muči da ne saznaju da je bio u doticaju sa morem.
I može li mi netko reći,hoće li mi primiti mobitel ako je rastavljen od strane neovlaštene osobe(mene),ako je u njemu zamjenska baterija(nije original sony ericsson,nego ova:http://ecx.images-amazon.com/images/...500_AA280_.jpg) i ako je leća kamere izgrebana(ispao vijak od poklopca kamere pa je grebao svaki put kad se otvori poklopac kamere).
Na matičnoj nema tragova soli i papirići na bateriji i kod kontakta baterije,oni bijeli su ostali bijeli,nisu pocrvenjeli.
Neznam dali da ga dam na servis ili što da napravim s njim.
Eto,malo sam se raspisao,ali me zanima jel ga mogu kod kuće popraviti sa FAR managerom ili da ga nosim na servis,jer ima 2 godine garancije?
Gore napisani poduži popis kvarova nije potpun,jer mobitel umjesto 69mb piše da ima 54mb,sve je prazno,sve je obrisano,ostalo je samo 5 zvukova od sony ericssona,nema tema,videa,slika...
Nadam se da će mi netko pomoći i reći što trebam napraviti da oni u Zagrebu ne skuže da je rastavljan i da je pokvaren mojom krivicom?