TUTORIAL: promjena gallery tipke
Ako vam ide na živce ona gallery tipka sa strane vašeg mobitela (odmah do tipke za fotografiranje), možete staviti da otvara bilo koju drugu aplikaciju! (ovo sam isprobao na N82)
Postupak:
1. Ako nemate instaliran ROMpatcher, instalirajte ga!
2. Otvorite u wordpad-u „Any_app_on_Gallery_key.rmp“
3. Sad gledajte zadnji red teksta: SnR:sys\bin\DeviceModeHandlerPlugin.dll:99851F10:C D0B00A0
(trebamo promijeniti ovaj zadnji dio „CD0B00A0“ jer je to taj neki UID koji svaka aplikacija ima drukčije)
Kako bi saznali koji UID ima naša aplikacija, pogledamo s programom „Jbak.Taskman“ koji nam mora biti instaliran na mobitelu. Npr. Otvorio sam aplikaciju Image Exchange i sad idem pogledati s taskman-om podatke o njoj MENU->Task info i tamo mi piše informacija za UID: 0x2000a289.
E sad otvorimo program UID.exe i upišemo taj naš UID, te ce nam izbaciti šifru koju trebamo upisati u onaj zadnji dio teksta. Meni je generiralo „89a20020“
Znači moj zadnji red u patch-u ce glasiti ovako: SnR:sys\bin\DeviceModeHandlerPlugin.dll:99851F10:8 9a20020
I sejvajmo taj patch.
4. Skopirajte file „Any_app_on_Gallery_key.rmp“ u E:/Patches/
5. Otvorite ROMpatcher, i trebali bi imati „Any_app_on_Gallery_key“ ispred koje je plava strelica.
6. Stisnite Opcije->Patch->Apply .... a zatim Opcije->Patch->Add to auto
....to bi trebalo biti to!