desava mi se dosta cesto da moji postovi nestaju,danas mi se to opet dogodilo u temi iphone 3g vs iphone 3gs i jednostavno neznam koji je to razlog,dali netko brise ili wtf ??
Printable View
desava mi se dosta cesto da moji postovi nestaju,danas mi se to opet dogodilo u temi iphone 3g vs iphone 3gs i jednostavno neznam koji je to razlog,dali netko brise ili wtf ??
gle, probaj razmisliti sto si napisao u tim postovima i kakve veze to ima sa temom. Teme se offtopicarenjem i nepotrebnim komentarima razvodnjavaju a to nitko ne zeli.
znaci nemogu svi pisati svoja misljenja,nego samo odredjeni "dio" ljudi ?
bas sam si mislio da se zbog toga brisu postovi..
ja sam isto na par foruma mod pa se tako ne odnosimo prema kolegama bilo oni pocetnici ili administratori..
onaj zadnji sta mi je obrisan vjerojatno si ti vidio kad si to ocjenio OT-om,a kolega koji je budalastine napisao par postova prije nitko nije niti taknuo,tako da to sve govori..
btw.Hvala Ti na objasnjenju
Prvo molim moderatore da ovo prebace u odgovarajući dio, ovdje tome nije mjesto.
Obožavam ljude koji misle da su neki drugi priveligirani i da se samo njima brišu postovi. Pogotovo me oduševljava izjava kako je netko mod negdje drugdje i tamo se to tako ne radi.
Imaš sreće da nisam aktivni mod inače bi sad za početak dobio ban na tri dana da imaš vremena pročitati pravila. Ovdje pravila postoje da bi se poštivala.
Svi mogu pisati svoja mišljenja, ali pravo je moderatora da obriše sve ono za što smatra da ne spada u temu. Ako imaš primjedbi na rad moderatora u pravilima piše kako možeš postupiti. Isto tako postoji i mogućnost prijave posta ako je nekom moderatoru nešto promaklo.
ovako
1) komentiranje rada moderatora se ne radi u kafiću. selim na prikladno mjesto (mobil # forum # obavijesti)
2) komentiranje rada moderatora u stilu 'zašto je obrisano meni a njemu nije' nije argumentirana kritika
3) jedna od uloga moderatora je obrisati što smatra offtopicom u temi, nerelevantnim za temu i slično, ako je to što si pisao neprimjereno za temu - obrisano je. pogledao sam post koji navodiš da ti je obrisan, zaista je nerelevantan za temu, moderator je napravio dobro.
4) ako smatraš da nečijem tuđem postu moderator treba posvetiti pažnju ili ga obrisati - postoji ikona http://cafe.mobil.hr/images/buttons/report.gif koju možeš iskoristiti
nadam se da, pošto si mod na drugom forumu, ćeš razumjeti ulogu moderatora i da se kritike na rad mogu uputiti argumentirano i na za to predviđenom mjestu kako bi oni kojima je namijenjeno (moderatori dakle) to vidjeli - moderatorima nije u opisu dužnosti pregledavati po cijelom forumu gdje netko ima kritike na njihov rad.
P.S. šljaka je dobro rekao - za tebe obavezno štivo: http://cafe.mobil.hr/announcement.php?f=3&a=61
ma sve je to super,ja sam to procita...
nisam ja nikog od Vas optuzivao nego sam samo zelio dobiti odgovor po kojoj osnovi Vi procjenjujete sta se moze pisati a sta ne..
a Vi Sljaka se malo opustite jer vidim koliko ste tu i sa tim bi trebao imati malo opustenije odgovore a ne ovo "za početak dobio ban na tri dana" ..
stvar je u tome da ako se nekome od modova ne svidja neciji post,on zavrsi u kosu? to bas i nije neka "fora" ..
jer ZNAM kako se vode kola na masu foruma pa vidim da je tako i tu jer sam dosta tu i dosta citam sta se pise i kako se pise..
nista decki.. oprostite na smetnji!
pozz
po procjeni moderatora, dogovorima među moderatorima o načinu vođenja foruma i ustaljenoj praksi na ovom forumu.
ako frish misli da ima potrebe komentirati konkretno izneseno u prvom postu - ostavit ću još otvorenu temu za to... ali mislim da smo u biti sve objasnili. također, pregledao sam što ti je sve obrisano od postova i sve je uredno, u sklopu održavanja foruma su ti nekoliko moderatora brisali postove koji su bili nerelevantni za temu. ništa izvan uobičajene prakse na ovom forumu, kako bi forum ostao uredan....
Samo jos napomena da je jedan od kriterija za odabir moderatora izmedju ostalog i sposobnost procjene sto je u doticnom podforumu off-topic a sto nije, te sto treba brisati a sto ostaviti.
Osim toga, svaki podforum ima vise od jednog moderatora, izmedju ostalog i zato da se po potrebi dogovaraju oko potrebnih akcija.
JA se slažem da treba obrisati off, ali isto tako smatram da bi bilo korektno preko pm-a obavjestiti člana da mu je izbrisan post da ne bi dolazilo do zbunjivanja. haha
Na dnevnoj bazi se obrise previse postova a da bi se svakoga obavijestavalo zasto je i kome je post obrisan.
Moderatori imaju pravo i ovlasti da odrzavaju forum sto urednijim i sto organiziranijim...tu spada i uklanjanje postova koji ne koriste nicemu osim otezavanju dolaska do konkretnih i korisnih informacija.
Na preko 2000 postova koje imam, nemam niti jedan obrisan, a da brisanje nisam trazio sam...dakle nitko se nije urotio protiv vas niti ima pik na vase postove...samo prije nego postate promislite gdje postate, i zasto i doprinosi li taj post kvaliteti rasprave ili je napisan samo da se nesto napise.
Ako ne zelite na taj nacin funkcionirati...i to je OK...imate izbor da ne mislite, ali onda se nemojte buniti na pokoji obrisan post.
Moderatori su ti krivci što je forum stagnirao, bolje receno..nije stagnirao, jer da je stagnirao, bio bi krcat forumašima.
Postroženje u sektorima tipa ''Caffe''.. da, i tu se brišu postovi i teme. Najjaca karika ovog foruma...-prije davno bio je upravo sektor ''Cafe'', odakle su krenula poznanstva, raspravljanja, mnogo zanimljivih tema... što je na kraju rezultiralo da povoljno utjece na razvoj sektora - teme iskljucivo za mobitele > bila je to prijateljska atmosfera...
Onda je krenula patnja zvana ''Oglasi''..tu da bi napravilo oglas, izmišljali ste toplu vodu. jako loša odluka, što je na kraju rezultiralo.. -kao ekipa namjerno skuplja postove da bi mogla dati oglas.. naravno, bilo je i takvih slucajeva...no, bilo je i nenamjernih postova, koje su modovi brisali, pod opaskom da je to kao nabijanje postova, i zato je pobrisano.
Pogledajte oglase na forum.hr
:: ::
Od ovog foruma niš koristi, posjetim ga jer nemam pametnijeg posla.
Okej. Tvoja odluka. Neće nitko nikome nedostajati. Sve 5. Pravila postoje ovdje i ondje.
Ja sam svoje rekao. mislim da moj post ima pouku...i razlog zašto je napisan. a ti Frish ne filozofiraj. ;)
...pa sad - do sada mi je bilo obrisano dosta postova i za svakog sam znao da će biti obrisan ali sam ga napisao da bi živio i to malo dok me mod ne skuži - nije da sam neki buntovnik nego volim provocirati...
Što se tiće opisa rada foruma od i969i - malo mi je to nategnuto jer Cafe je baš ostao bez restrikcija ili jednostavno ne znate zaobići moderatora; usput bio sam i prvi mod Oglasnika te sam digao ruke od njega i najsretniji dan na forumu mi je bio kada su ga ugasili jer se smanjio broj čudnoaktivnih korisnika...
Da nisam često na forumu ali zahvaljujuči strukturi i radu mod tima znam gdje ću što naći ili napisati... :)
Kao jedan od "krivaca" što se na ovom forumu zna gdje što spada i što ne liči na forum.hr gdje se mogu naći stvari koje ni pas s maslom ne bi pojeo osjećam potrebu na ovo odgovorit.
Prvo tvrdiš da jesmo stagnirali, pa da nismo. Iako upadaš samo sebi u riječ pretpostavljam da misliš kako forum ne napreduje.
Na tvoju žalost činjenice govore same za sebe. Broj tema i broj članova stalno raste. Odlazak dijela članova, koji su tu bili samo zbog oglasa, iako će svi u glas dreknuti da nisu (da nisu još i sad bi bili tu) nije nimalo poremetio rad foruma. Usporedi kroz par večeri (bilo kojih večeri) sva tri foruma koja se bave ovom tematikom. Pogledaj broj novo otvorenih tema, pogledaj broj novih odgovora na postojeće teme. Ne moraš ovdje iznosit rezultate, ako nećeš, ali priznaj bar samom sebi istinu.
Kad već spominješ prijateljsku atmosferu ona postoji i dalje, ali takvi kao ti ne shvaćaju pojam prijateljstva. Za njih je prijatelj onaj tko im sve dopušta. U protivnom bi shvatili da reda mora biti i da oni koji se o tome brinu ne uništavaju forum nego se brinu da većini (ne svima, nego većini) ovdje bude ugodno. To što ti spadaš u nezadovoljnu manjinu nije problem moderatora, nego tvoj vlastiti.
A ako dolaziš ovdje jer nemaš pametnijeg posla, nemoj više. Učini nešto korisno, obriši prašinu u sobi, pomogni mami oprat posuđe ili nešto slično.
@Sljaka - ne znam da li sam se ja krivo izrazio, ili vi ne shvacate.
@Frish - mogao bi nabaciti neki argument, a ne se drzati zadnjeg retka mog prvog posta ;)
I969i- bojim se da si u krivu...
A, kakav god argument (bez obzira koliko jak) ti netko da, ne vjerujem da ćeš ti naglo promijeniti mišljenje...
Slažem se sa Frishom i Šljakom- ako ti se ne sviđa, nađi nešto drugo za raditi kada nemaš pametnijeg posla. :)
Ako ti se sviđa, lijepo je imati još jednog člana koji sudjeluje :)
Ne znam gdje ti vidiš neprijateljsku atmosferu i bespotrebno brisanje postova u cafeu.
Pogledaj malo teme, nigdje se moderatori ne "uzvisuju". U raspravavama i temama pomoći svi su jednaki.
To je jedna od stvari koje mi se najviše sviđaju na forumu.
A, ovo o oglasniku i ostalome, moderatori su tu da odlučuju i nemaju razloga lagati da je oglasnik (u prihvatljivom obliku) moguć. Niti dobivaju plaću, a da su prelijeni- ne bi niti bili na tim pozicijama.
Nadam se da ovo nećeš proglasiti ulizivanjem, jer za to stvarno nema potrebe. :)
meni samo nije jasno zakaj se jos uvijek nakon tooooliko vremena kuka nad tim oglasnikom.. eto, i sami navodite druge forume kao primjer - imate alternative - i to hrpu njih!
brate mili, ispada k'o da je nas oglasik bio, ono, uber oglasnik, oglasnik nad svim oglasnicima.
:lol:
a nije. evo, i njegov bivsi mod kaze da je bio u rasulu.
kao mod kafea i cetaone, i to poprilicno azuran, ne sjecam se da sam ti i jedan post, a kamoli temu obriasla!! barem ne u proteklih par mjeseci! u cem je problem?
i969i skuzi da ovdje pravila se mijenjaju jedino ako se skupi dovoljna masa clanova slozni u tome ili se voditelji ovog foruma dogovore da je nuzno.....pojedican tesko da ce ista ovdje promjeniti cast iznimkama (admini i sm)....iako bi mozda bilo dobro da se otvori oglasnik za korisnike npr. koji su tu 2god i imaju 500+ postova ali opet......nikad se nezna....mozda opet ne bi funkcionirao bas najbolje.....a dobro je luna navela....pa nije nas oglasnik bio nesto specijalno uber vanzemaljski......evo ti......95% OVIH foruma ima oglasnik ako toliko patis za tim.....i mislim da nas forum ne stagnira posto se sjecam da kad sam ja doso smo imali oko 13k clanova a danas oko 35k clanova.....te cifre govore dovoljno za sebe......eto to bi bilo od mene :)
P.S. ja mislim da vodstvo foruma obavlja savrsen poso i forum stvarno je najpregledniji na kojem sam ja bio....i obavljaju posao savrseno za koji nisu placeni.....zato molim te zas zajebavas modove,admine i sm-ove kao da nemaju pamtnijeg posla nego tebi tu objasnjavati neke sulude i nepotrebne stvari.....
i969i: oko godinu dana sam moderirao ovaj forum, sada sam "obični smrtnik" kao i ti. Mogu samo reći: da ovi ljudi ne rade to što rade, mi bi sad (metaforički rečeno) golim rukama prebirali među vlastitim .......
Oprosti možda griješim, ali nije mi jasno kako tako puno znaš o oglasniku kad isti nije ni postojao u vrijeme tvoje registracije.
...pa Oglasnik na cafe.mobil.hr je najopjevanija stvar na net-u i šire - čujem da će i MP to obraditi u jednoj od svojih budućih pjesama ako čak ne posveti cjeli album istome... :p
(je da s*anje je to kad na poslu ostaneš bez pljugi a pred tobom još sat vremena rada i onda prosipaš žuč po forumu)
koliko sam primjetio, u zadnje vrijeme se postovi nešto previše brišu. iako čovjek ode malo off, nema tolerancije, odmah paf. kao da ovaj forum ne drže ljudi, nego roboti.
Mislim, otpustite kočnice malo. stvarno. Uštogljeniji ste nego britanci.
nemojte mi sad samo počet o pravilima, načinu rada i ostalom, sve sam to prošao uzduž i poprijeko, samo sam iznio svoje mišljenje.
NHF.