-
[UIQ3] g700 wap problem
Pozdrav,
Imam cudan problem ne mogu nikako namjestiti da mi radi internet na g700, koristim tele2 mrezu i primio sam njihove postavke preko sms koje ne rade, zatim sam rucno sve postavio i ne radi pa sam preko SE support poslao postavke i opet ne radi vise ne znam sta cu...
Moram napomenit da je mob hackiran i stavljen je novi software i sve radi kako treba osim toga.
Imam n95 na kojoj sam isto namjestio postavke i radi bez problema na ovome nema sanse, da li vi znate do cega bi moglo biti nije samo da ne radi browser, ne spaja se ni na mail.
Postavke su mi definirane u grupi Internet.
Hvala.
-
Sto ti tocno javlja kad se pokusavas spojiti?
Sto ti se pojavljuje u "Connections manageru", da li ti se tamo uopce pojavi Tele2 wap prilkom spajanja?
To si isprobavao da default browserom ili da Operom mini? Meni zna raditi probleme Opera mini, tj. nezeli mi se spojiti.
Da li imas GPRS signal (onaj plavi trokutic iznad indikatora GSM signala)?
Iskreno neznam u cemu bi bio problem...
-
tocno javi da je stranica nedostupna npr wap.tele2.hr...
U connection manageru imam grupu internet u koju san stavija tele2 wap i nesto bluetooth sta ne mogu izbrisat, negdi san nasa prioritet veze i oznacia san tele2 wap ostalo san pobrisa da buden siguran da se priko toga spaja. veza je sigurno dobro namistena pratia san sve upute sa tele2 stranice. Pokusava san se spojit sa default browserom koji je opera, ali ne radi ni email sta mi je potrebno.
ima mi neki indikaor 3g i kad kliknem u njega kaze 3g nedostupan i opcija flight mode.
Nesto se bas blesavo poremetilo a nemogu nikako otkrit jer me izludia uiq.
Ako ima koja ideja recite neka je glupo mozda je bas to !
Hvala.
-
http://www.sonyericsson.com/develope...enshot2web.gif
Prema ovome sto si napisao ti nemas taj plavi trokutic iznad indikatora signala, tj. nemas GPRS signala. E sad, postoji mogucnost da je greska kod operatera ako ti nusu osposobili GPRS (ali iz prvog posta se da zakljuciti da je tu sve uredu ako radi na drugom mobitleu sa istom karticom).
Probaj si poslslati sa SE support stranica GPRS postavke i stavi ih u novu grupu, ne u Internet grupu, cisto da vidis da ti neki od WLAN accounta ne zablokira vezu (spoji se na neki router preko defoult accounta a nema veze na internet).
Kada to napravis i pokrenes Operu (browser koji je dosao sa mobitelom), izaberi grupu u koju si snimio postavke (npr. Tele2 GPRS) i pobledaj u statusnoj liniji da li ti se pojavljuje jedan mali globus. Stisni na taj globus i pogledaj sto se dogadja u ""Connections manageru" i da li se uspio spojiti. Kada se spoji globuscic ce ti preci iz blijedog u tamniji i blickati ce ti kada ce komunicirati sa internetom.
-
Nemos virovat sta je bilo, spasija si me...
Pod postavke pa mreze treba odabrat samo 3g meni je bilo oznaceno gsm i 3g.
Hvala.
-
Samo si pripazi, ako odes izvan grada (u tvom slucaju Splita) onda ces izgubiti signal. Samo da ne razbijas glavu sto se dogadja... Ja bi ti preporucio da si ipak vratis na GSM/3G, vjerojatno ce ti sad raditi. Mozda ti je samo nesto zablokiralo...