Evo posto je najavljena navigacija TomTom za novi update, zanima me hoce li se moci koristiti SAMO satelit ili ce opet ici i preko neta kao google maps?
Hvala!
Printable View
Evo posto je najavljena navigacija TomTom za novi update, zanima me hoce li se moci koristiti SAMO satelit ili ce opet ici i preko neta kao google maps?
Hvala!
jel to sigurno?
ne mislim na karte nego na a-gps.
mislim da bi triangulacija još uvijek bila dobrodošla.
To je 100% sigurno posto se radi o Navigaciji koja je i u NAVIGACIJSKIM uredajima zasebno isto kao sto ti netreba NET za Garmin tako netreba ni za TomTom vjerojatno ce bit moguce raditi Update preko Neta ali TomTom ima svoje gotove karte koje ce se Staviti na iPhone tako da nema potrebe Downloadati svako tolko karte za njega
ne govorim o kartama, znam kaj je navigacija :)
tipični assisted gps koristi podatke za lociranje jer su čipovi u mobitelima još uvijek preslabi.
mislim meni je svejedno, ionak nemrem ovaj svoj data paket potrošit, al bilo bi dobro znat.
a-gps ne moraš koristit ako ne želiš. on se koristi za brži lock, nije potreban stalno. na pocket pc je to riješeno tako da skineš putanje satelite pa ti ne trebaju bazne stanice radi bržeg lockanja nego mob sam izračuna poziciju satelita i nađe ga u vrlo kratkom vremenu.
da, lako za winMobile, al iPhone je tolko pojednostavljen da nema tu preveć opcija. ili sve ili ništa.
kao što reko, meni svejedno, data paket imam. al zvone je pitao.
ah, nek ugasi data promet dok mu je gps uključen i miran je. a osim tog tako će mu i baterija trajat duže
tom tom ce radit samo na 3.0? ili postoji mogucnost da radi i na 2.2.1 ( 02.30.03 )
ma pitam cisto da ne stavljam 3.0 samo zbog navigacije a da izgubim JB i ostalo..thnx
da ne spamam drugi topic prebacit cu pitanje ovdje:
"ali več postoji sygic www.youtube.com/watch?v=6JyRly9fQi0"
jel tko instalirao doticnu navigaciju, jer na njihovim stranicama ne nalazim popis karata i sta podrzava..pa da ne skidam bzvz, ako ne podrzava hr i ovaj dio "balkana" :)
Dali tko zna dali je izasaoTomTom navigacija ili kad izlazi???''
HVALA
izgleda da ce trebati i stalak za navigaciju :( neka netko kaze ako sam ukrivu..
Neće TREBATI, ne. Da je koristan, to stoji, jer u autu ti je malo nespretno držat iPhone tako da ga vidiš i još držat ruke na volanu. Ali da ga baš MORAŠ imati - ne moraš. Radit će ti i kad sjedneš na Špicu popit kavu, dokgod ima GPS signala, stalak ili ne-stalak.
a i osim što ga baš fensi drži u isto vrijeme ga puni a preko novih accesories API stalak poboljšava gps signal
Ja sam ju instalirao i danas isprobao po Istri. Položila je ispit sa 5 :crazy:
Signal uhvati u roku odmah, to me iznenadilo - mislio sam da će iPhone biti spor u tome.
Imaš mape za sve države samo što osim mape za HR koja je dosta detaljna, mape za druge države bivše Juge i nisu nešto. Npr. mapa Srbije ima samo megabajt ili tako nešto smiješno.
Što se tiče Hrvatske meni je pronašlo i najsitniju uličicu.
Tko je rekao da sam instalirao Tom Tom ?
Instalirao sam sygic iDA, a njega možeš skinuti preko Cydia ili Icy programa direktno iz mobitela.
http://iphone.tomtom.com/
TomTom has made navigation available for your iPhone 3G. All you need is:
* the TomTom app including the latest maps
(coming soon to the iTunes App Store)
* the TomTom car kit that offers secure docking, enhanced GPS performance, clear voice instructions and hands-free calling, while charging your iPhone at the same time.
pojasnite mi ovo.. pise da je car kit "needed"..
Ja čekam TomTom pošto nemam jailbrejkan phone, valjde bude uskoro..