-
hardware monitor error
imam problem. u jedno računalo sam probao dodati memoriju od 100, dok je u njemu već bila jedna od 133, no to sam napravio dok je bilo uključeno. od tada ne daje signal na monitoru i čuo se zvučni signal. kolega mi je rekao da bi to mogao biti procesor u pitanju, dao mi je drugi (AMD) i sad se ne čuje zvučni signal, ali i dalje ništa od monitora. ne znam u čemu bi mogao biti problem. ako netko možda zna, cijenim svaku pomoć. probao sam hard disc premjestiti u svoje računalo i radi dobro no kad se pokrene ispiše mi poruku "Hardware monitor found an error. Enter Power setup menu for details."
-
Najvjerojatnije se je nesto skurilo na ploci. Umetanje memorije u njene utore NIKAD se ne radi dok je racunalo ukljuceno. Isto vazi i za procesor,HDD-ove,optiku,PCI i ostale kartice i sve ostalo sto se da nakopcat na maticnu plocu. Ako uspijes s tim da izvadis bateriju s ploce i vratis za 5 minuta pa ponovno ukljucis komp s memorijom s kojom je dobro radio,to je to,a ako ne uspije,onda ti je ploca otisla...
-
i ja mislim isto i stvarno... ugasi kompjuter kad to radis najezia sam se kad sam procita
-
Imaš 90 % šansu da je crkla matična, 9 % da je bilo koji modul rama, s naglaskom na onaj koji si ubacivao, a 1 % uključuje sve ostalo. U onih 90 % je samo matična ili ram + matična.
Ajde da je ram isključen u radu ili gubio kontakt, to se može dogodit, ja sam tu isto imao sreće, točno u trenutku restarta mi na starom kompu napola ispala jedna pločica rama i ništa nije crklo. Ali ići stavljati ram u radu, cccc, ne mogu još vjerovati.