-
Raskid ugovora MaxTv
Ne znam više koliko sam puta zvala službu za korisnike i rekla da želim raskid ugovora i da mi kažu koliko će me to stajati. Do kraja ugovorne obveze mi je 5 mjeseci na osnovni paket i plus paket.
Odgovori su bili da moram platiti prijemnik 750kn + 5*40 plus paket. Onda da moram platiti prijemnik 200kn + 5*65 + 5*40 pa da moram samo platiti 750 + 5*65.
I sada na kraju ne znam koliko moram platiti. Raskinula bih samo zato jer od ovog silnog povećanja brzine slika i zvuk su se raspali, svatko vuće na svoju stranu. Brzina mi je pala na 1.4Mbps. Ukratko koma. A dostupna mi je optima pa bih prešla na njih.
Isplatio bi mi se prelazak sa ovim 200+5*65+5*40=725kn jer bi mi ušteda za 5mjeseci na OPTICarnet-u bila 520kn što nije malo.
Sada mene zanima da li netko možda zna koliko je stvarno raskid ugovora, što se uračunava jer više nemam volje zvati i svaki put drugu cijenu dobim. A ne bih htjela da sada raskinem ugovor i dobim doma 1500kn ili više.
-
Možda bi bilo bolje da pričekaš još koji mjesec dok proradi optimin IPTV, a i manje ćeš morati platiti t-comu.
-
Nije mi više toliko niti bitan IPTV, ne gledam ga toliko kao prije, a i sada dok gledam malo mi je glupo da gledam i slika i zvuk se ne poklapa. Više mi je bitan stabilan internet nego IPTV.
A i planiram uzeti OPTICarnet tako da mi se isplati sada raskinuti. Mislim da je razlika očigledna na sljedećih 5 mjeseci korištenja.
T-com: 400kn*5=2000kn
OPTICarnet: 129kn*5 =645kn
Razlika: 1355kn u korist Optime
E sada ako bi bio raskid do 1000kn onda bi bila još i na dobitku.
-
da malo obnovim temu...jedna osoba ima tel,internet bez ugovorne obveza i maxtv sa ugovornom obvezom jer je koristio povlasticu neplaćanja pretplate za tv prvih 6 mjeseci......
maxtv plaća 75kn i ima ugovor još 15mjeseci.....osoba bi raskinula sve ,odnosno telefon i maxadsl nije problem jer nema ugovorne obveze...zanima ga (da ga ne prevare :)) koliko bi trebao platiti za raskid maxtv-a
15x75kn(preostale rate) ili povlasticu koju je koristio 6x75kn....
-
Povlastica se ne bi smjela zaračunavati. Po meni, ono što je ostalo plaća punu cifru.
I, da, samo savjet, po meni je HT najbolji internet provider u zemlji. Uvjerih se jer sam prešao kod drugog operatera.
-
malo sam čitao pravilnike i pronašao dva
1.U cjeniku maxtv usluga piše:
Pretplatnik koji raskida ugovor prije isteka razdoblja obveznog trajanja mora platiti mjesečnu naknadu za ostatak razdoblja obveznog trajanja ugovora ili drugu naknadu u visini popusta na proizvode i usluge koje je ostvario ako je plaćanje te naknade povoljnije za pretplatnika…..
U slučaju raskida Pretplatničkog ugovora Pretplatnik je obvezan Hrvatskom Telekomu vratiti opreme u vlasništvu HT-a u ispravnom stanju……U slučaju da se prilikom preuzimanja opreme u vlasništvu HT-a utvrdi da ista nije u ispravnom stanju, te da je neispravnost uzrokovana od strane Pretplatnika, Pretplatnik će morati platiti naknadu za nastalu štetu
2.u pravilniku o posebnim uvjetima maxtv piše:
a Pretplatnik jednostrano raskine Pretplatnički ugovor ili ako krivnjom Pretplatnika dođe do raskida Pretplatničkog ugovora prije isteka obveznog minimalnog trajanja ugovora, Korisnik Terminalne opreme je dužan Hrvatskom Telekomu nadoknaditi razliku između pune cijene usluge koju bi Korisnik Terminalne opreme platio prema službenom cjeniku za fiksne usluge Hrvatskog Telekoma u trenutku sklapanja Pretplatničkog ugovora i niže cijene koju je Korisnik Terminalne opreme platio s obzirom na minimalno obvezno trajanje Pretplatničkog ugovora, odnosno Vlasnik Terminalne opreme je dužan Hrvatskom Telekomu nadoknaditi razliku između pune cijene usluge i/ili opreme koju bi Vlasnik Terminalne opreme platio prema službenom cjeniku za fiksne usluge Hrvatskog Telekoma u trenutku sklapanja Pretplatničkog ugovora i niže cijene koju je Vlasnik Terminalne opreme platio s obzirom na minimalno obvezno trajanje Pretplatničkog ugovora, i to: ako do raskida dođe tijekom prve trećine obveznog trajanja Pretplatničkog ugovora, cjelokupni iznos razlike; ako do raskida dođe tijekom druge trećine obveznog trajanja Pretplatničkog ugovora, 75% iznosa razlike; ako do raskida dođe tijekom treće trećine obveznog trajanja Pretplatničkog ugovora, 50% iznosa razlike.
iz ovog prvog ispada da bi mogao platiti tih 6 mjeseci povlastice umjesto još 15 do kraja jer mu je to povoljnjije i vratiti modem...
ali ćemu onda ovaj drugi pravilnik?