-
Firmware
Evo mislim uraditi upgrade firmware-a(sa 10 na 12) al neznam kako. Skinuo sam odgovarajuci sa siemensovog sajta al neznam sta dalje. Nabavio sam kabal i sve la neznam dal mi treba jos kakav softver. I jos nesto mogu li ja ako nesto zeznem trajno ostetit mob. s tim posto nisam nikad dosada radio nista slicno???
Ako neko vec ima taj firmware mozel mi rec jel doradjena aplikacija za snimanje kamerom po mraku???
Hvala !!!
-
odi na www.siemensfreaks.com pa pod download/firmware/SX1 - imas vodic kroz officiall update. Tamo ti je sve opisano korak po korak. U biti ne mozes nista zeznuti, samo neka ti je baterija MAX napunjena, jer ako ti ostane bez baterije za vrijeme update-a onda mozes imati neugodnosti...
Pa postoji night shot, ali nnije nesto posebno - no bolje ista nego nista...
-
Vec se pojavio ne-oficijelni firmware 14 na:
http://www.gsm-multifund.com/cgi-bin...cgi?/firm/SX1/
User: mobile
Pass: elibom
Postoji razlika u instaliranju oficijelnog i neoficijelnog firmware. Prije instaliranja neoficijelnog, potrebno je na kartici sacuvati sve kontakte i datume jer neoficijelni brise te podatke. Nisam pregledao da li je neko vec opisao taj nacin instaliranja ali ako nije, nece biti problem to uciniti.
U iscekivanju oficijelne 13, ja sam imao neoficijelnu i rijesio sam se mnogih problema (iznenadnog gasenja, zaledjivanja i sl...) Procitao sam da je kod 14 jaci zvuk na mp3 i da je instaliran player 7.
-
uff prijatelju to je stara stvar. vec ima i v15 i v16... nesluzben, naravno...
nesluzbena verzija se razlikuje u instaliranje samo po tome sto je ona u winswup obliku (i potrebno je bar neko osnovno znanje) dok kod sluzbenog je to pojednostavljeno sa update tool-om i nije potrebno bas nikakvo predznanje...
-
Za one koji ipak zele pokusati :)
Instaliranje ne-oficijelne verzije:
Dvije stvari su veoma vazne u ovom folderu.
Prva: SX1_International-uk-de-fr_14_0001, znaci program za update
Druga: SX1 update usb-treiber nephodan za configuraciju usb-a.
VRLO VAZNO!!! PRIJE NEGO BILO STA UCINITE, SPASITI KONTAKTE i DODATNE TONOVE (zvona) KOJI SU U TELEFONU. SVE CE BITI IZBRISANO + IZVADITI MM KARTICU.
Pokrenite program, prikopcajte telefon, i bit ce vam zatrazeno da stavite isti u Swup Mode, znaci ugasen s punom baterijom. To znaci: Pritisnite joystick i drzeci ga pritisnutog pritisnite na crveno dugme sve dok se ne pojavi poruka na telefonu.
Prije nego pritisnete START na racunaru dvije stvari treba provjeriti:
Prva: otici dolje desno u "Serial Config" i odabrati dolje desno "USB Only".
Druga: Odabrati oba "Skip" i na pre-check i na post-check.
Kad ste sve to ucinili, pritisnite START J
Tad se mogu desiti dvije stvari:
Prva: Moguce da usb port ne prepozna telefon, ponudit ce vam da ga potrazite. Potrazite ga u folderu "SX1 update usb-treiber" i instalirat ce ga bez problema.
Druga: Uradit ce sam update, odnosno prepoznavanje.
Update se radi u u vise etapa, otprilike 7minuta i niposto ne iskljucujte telefon i ne dirajte ga dok ne ugledate poruku da je to moguce.
Da biste provjerili uspjesnost update-a, upalite telefon, sve bi trebalo da je na svom mjestu, ukucajte *#06# zatim info (desno) i odmah cete saznati... J
-
zaboraviio si reci da se winswup moze raditi i sa serijskim kabelom, sto nije slucaj sa update tool-om i obavezno nagasiti da ako se radi full update, onda ne treba oznaciit core update...
-
Mislim, koliko to vani ima neslužbenih verzija fw-a? Ako je već toliko neslužbenih, zašto više ne izdaju službenu? Malo glupo...
-
zato jer... potrazite malo stare teme - tamo smo vec sve vise puta pokusali objasniti...