Evo muće me ova dva modela.
http://www.nokia.com.hr/link?cid=PLAIN_TEXT_1132781
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr...0-3551669.html
Imao ko iskustva s njima, i ima li što za komentirat
svi komentari dobrodošli
Printable View
Evo muće me ova dva modela.
http://www.nokia.com.hr/link?cid=PLAIN_TEXT_1132781
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr...0-3551669.html
Imao ko iskustva s njima, i ima li što za komentirat
svi komentari dobrodošli
ja bi svakako uzeo HPa zato kaj je dobar uređaj+ ima super wow efekt na druge ljude zato kaj ces biti jedan od stotisuća u hrvatskoj zato kaj sumnjam da više od tridesetak hrvata ima taj mob naspram pa usudio bih se reći 5000 koji imaju e71.
Naravno ako ti mob treba služiti u poslovne svrhe svakako izaberi windows mobile zbog puno većeg broja poslovnih i korporacijskih programa i kaj ja znam čega sve ne.
Edit: Iako je HP potpuno moguće koristiti samo pomoću tipkovnice, on ima i tochscreen koji nemoraš koristiti da bi radile sve funkcije uređaja ali će ti bezbroj puta pomoći i skratiti ti muke. Eto toliko o ovom WM. Za E71 imaš hrpetinu rewieva na forumu i netu.
bump..
ima tko još kakva iskustva?
Mogao si napisati tvoja primarna uporaba mobitela, al dobro. lukaclukac ti je dosta toga dobro odgovorio. Pitanje se može postaviti i Symbian vs. WindowsMobile. Što više preferiraš.
Što se tiče tvojih odabranih modela ja bi se odlučio za E71 i sam ju posjedujem, a i obujmom je manja, a stoga i praktičnija za uporabu. Više manje i dizajnom i specs. su dosta slični mideli, izuzev OS-a i TS podrške kod HP-a, što je meni prednost.
Ako ćeš telefon koristiti uglavnom kao phone odaberi Nokiu, dok ako misliš nešto više tebi svojstveno odaberi HP. Eto to ti jer od mene.
trenutno koristim symbian, o njemu podosta znam, i koristim.(e61i)
hp sam slučajno vidio u hg spot, i jako povoljna cijena je
1999kn na akciji. mob koristi najviše za surfanje i wlan, pozivi onako usput.
s mw nemam nikakvih iskustava. pa je bilo kakvo dobrodošlo
kompaktibilnost.. primanje slanje via BT, media player, funkcionalnost OS-a
internet explorer mobile vs nokia browser
-otvara li flash, kojom brzinom, surfanje. na e61i orginalni nokia browser nemože otvorit veče stranice, a opera mini nema podršku za flash
-primanje i slanje maila: nokia mail( nova aplikacija) vs win mobile
-ako neko zna koji je domet wlana na hp.(e61i baš i nema neki domet)
-extra programi symbian vs wm???
hm...
što se tiče app. pogledaj malo tu, dobra baza raznoraznog software-a za mabitele pa odluči sam.
Što se tiče web-a i surfanja osobno više preferiram WM platformu, ako ništa drugo kod HP-a imaš nešto veći dijagonalno ekran i ima TS podršku, što je za surfanje po meni must have, odnosno olakšava ti rad.
Ovako na brzinu gledajući ovo što si mi napisao, vidim da bi ti više pristajala WM platforma, a i kažeš da si sad Symbian user pa si napravi malu promijenu, vidjet ćeš i sam, a vjerujem i zaljubiti u WM (osobni stav). A i cijena od 2000Kn nije loša.
ostalo, ostalo.... podosta se i pisalo, imaš staru temu Windows Mobile vs. Symbian pa si pogledaj
wm jel otvaraju youtube, video linkove.
messengeri(msn, icq, skype) kako radi na wm
jel moguće na wm ubacit hr znakove(šđčćž)
primanje slanje sms/mms?
1. WM otvara YouTube, ja preko Core Player app. a i imaš Youtube mobile
2. messengeri: DA, konkretno koristim MSN i Skype, MSN ne može razgovor, Skype DA. ICQ ne koristim tako da neznam, ali mislim da je podržan kroz dodatne app. fring
3. jel moguće na wm ubacit hr znakove(šđčćž): pf.... dodatno mislim da ne, je ako si developer ili trebaš naći i skinuti hr. ROM koji za dotični model ne postoji (gotovo pa sam siguran)
4. primanje slanje sms/mms: podržano, mada MMS i ne koristim
Ako mislis na virtualnu tipkovnicu sa Hr slovima,naravno da mozes imas npr (Resco keyboard) idr ide ti dotle da imas prediktivno pisanje (rijecnik se nadopunjava).
Uopce na Wm imas najvise programa za instalirati,ako ti ne smeta Engleski meny nije losa opcija,iako sam sam dao glas za Nokiu.Ne volim Wm uredaje sa polegnutim zaslonom (imam svoje razloge).
samo jedno pitanje, zasto razmisljas o ovim modelima ako ti je mobitel prvenstveno za internet? ja imam n78, ima velicinu ekrana i broj piksela kao ova dva modela i nije neki gust surfati, ako zatreba odlicno je, ali neko dulje surfanje nije uzitak.
qwerty tipkovnica veliki razlog. touch tipkovnicu nevolim(čevapi)
a e71 je vrhunski uređaj, upoznat s njim.
a hp je na velikoj akciji...i wm... volio bi probat da vidim
može lock..
kupljena nokia e71
...čestitam...
...i na zahtjev:
:tclosed: