Malo sređivanja...(obnova stare maske i slično)
(//Prvo, tema je ovdje, jer nekako mi nije za SE pdf., mislim da može za sve telefone da se primjeni...)
Imam K610 koji je prošao sve i svašta, pa ku je lak dosta oštećen... ije maska nigdje iskrzana, samo je lak kao da je na mjestima gdje je najviše dodirivan, spao...
Pošto telefon više nije u redovnoj upotrebi, kod mene, mislio sam ga prodati, ili dati nekkome iz familije (neko od onih sa prethostorijskim telefonima, ko ih koristi za prethistorijske namjene - telefoniranje i SMS...:)) a ne mogu ga, dok ovako izglead niti jedno niti drugo...
Pa sam ga mislio malo dovesti u red... Softver sam vec sredio (tj, malo ga ocistio, nisam mjenjao softver... Ne treba, za čudo, sve radi kako bi trebalo...)
Tako da se koncentrišem na fizički dio, tj. masku:
Mislio sam je, možda, promjeniti, ali, gledao sam dosta K610-ki sa "aftermarket" maskama - katastrofa! Te ne rade tipke kako bi trebale, te škripi na sve strane, itd... A ova maska je super, sem što je boja otišla, i zadnji poklopac polomljen (ustvari, zubci poklopca, ono što ga uglavljuje u telefon, tako da sad vrlo lako spada... To bih riješio tako što bih došao do zadnjeg djela iz servisa, što im ostane nakon promjene maske...)
...tako, ostalo mi je da sredim lak maske... Ionako imam dosta slobodnog vremena ovih dana...
Tako da... Ima li neko ideju čime da skinem ovaj (probao sam acetonom, ide, ali jaako slabo...) i čime bi se dalo poslije lakirati?
Pozdrav...