-
E71 vs 5800
Pozdrav. Produžujem preplatu u T-mobile-u pa ma zanima sta vi mislite koji je uređaj bolje uzet E71 ili 5800. Nokia 5800 mi se sviđa zbog svog ekrana, tj veličine, a E71 mi je više kompaktniji uređaj, dosta je tanak i ima jako dobru tipkovnicu. Oba uređaja imaju više-manje iste funkcije pa neznam šta da uzmem??:dunno:
-
ako si mlađi teen-ager više će ti pasati 5800, a za sve ostalo E71. Ma ubiti i ne, zavisi što želiš?
5800 je orijentiran na neku multimediju, glazbu... dok je E71 više kompaktni, ubiti za sve i u usporedbi sa 5800 po meni puno bolji uređaj, nešto si naveo i sam. Čak, koliko se da pročitati 5800 i nije "sklepan" do kraja (polovičan uređaj) barem što se tiče T-mobile ponude, tako da ako ništa zbog toga ga zaobiđi.
Prednost naspram E71 je jedino u ekranu (dijagonalno veći i TS), ostalo ne vidim ništa kao prednost. A i momentalno puno veća ponuda dodatnog sofwara je na strani E71.
Tako da bi ti ja preporučio ako se već dvoumiš između ova dva da uzmeš E71. A i osobno ga i posjedujem i nemam neke zamjerke.
-
Istog sam mišljenja kao i HCSC.
XM 5800 je multimedialni uređaj, koji služi za zabavu (muzika, video i to), dok je E71 za "poslovnjake". Prednost E71 nad XM 5800 je definitivno kučište građeno od aluminija, tanji je, te softver koji nema tolko bugova. A sad jedino što ti se možda neće svidjet kod E71 ti je ta QWERTY tipkovnica (Meni je trebalo par dana da se naviknem).
-
Ma imao sam ja E71, pa me to i muči, dali da se vratim njemu ili da isprobam 5800.
A to što se tiče tipkovnice već sam naviknut i na qwerty i na TS.
-
Pa onda ako ti ne smeta QWERTY niti TS, trebaš odlučit za kaj bi ti uzeo taj mobitel. Dal za muziku, sms, tu i tamo WLAN-a i takve stvari onda bi ti preporučio XM 5800, a ako ti treba mob za dulje razgovore, mailove i da ti dugo izdrži, a da ne krepa odma u prvom danu korištenja, onda E71. Makar imaš nešto noviju i jeftiniju verzije E71, a to ti je E63. Sad ti trebaš odlučit :):):)
-
5800 mi poslije E71 izgleda kao tamagoči. Funkcijama je to jako dobar mob kao i svi symbiani dosad i kad se pojavi više programa za njega bit će još bolji bez sumnje, ali najveći minus mu je izrada. Za te novce su se mogli iskoristiti kvalitetniji materijali.
Makar u globalu samo ovisi preferiraš li TS ili qwery, veći ekran ili.... Igram se s 5800 tu i tamo, ali taj mob ne mogu mjeriti s E71 najviše zbog osjećaja u ruci i izrade.