Iz nekih razloga mob će mi ležati 3 mjeseca postoje li neki savjeti za to npr. izvaditi bateriju,memorijsku trebam li ga napuniti ili isprazniti itd.
hvala
Printable View
Iz nekih razloga mob će mi ležati 3 mjeseca postoje li neki savjeti za to npr. izvaditi bateriju,memorijsku trebam li ga napuniti ili isprazniti itd.
hvala
Trebalo bi bateriju napuniti, možda bi čak bilo dobro je prvi isprazniti dok se mob ne ugasi pa ga puniti nekih 8 sati, iako kod Litijevih baterija to nema previše veze, ipak bi možda moglo za nijansu značiti. Inače preporuka ti je da se baterija puni minimum jednom u tri mjeseca. Što se tiće memorijske, nema veze iako bi možda bilo dobro izvaditi je.
Citao sam negdje da bi idealno bilo drzati bateriju na razini cca. 40% napunjenosti na dugi rok i po mogucnosti na hladnijem mjestu. I svakako bih je izvadio iz uredjaja, a sve skupa smjestio negdje daleko od sunca, vlage, magneta i slicnoga...
Nema tu puno mudrovanja, napuni bateriju, izvadi iz mobitela u spremi u kutiju/ladicu!
Pa znaju godinu i više dana stajati u skladištima dok ne dođu do kupca, pa znaš kako si ga dobio kada je bio novi iz kutije, samo aparat odvojen od baterije-ništa posebno i specijalno!
Al baterija nije bila puna.