...evo, sad sam konačno poludio i odlučio nadogradit računalo...pa bih molio da mi predložite koja bi grafika do tih 700kn bila najbolji izbor...
...ako je moguće, više bih volio nekakvu Ati ;) ...
Hvala
Printable View
...evo, sad sam konačno poludio i odlučio nadogradit računalo...pa bih molio da mi predložite koja bi grafika do tih 700kn bila najbolji izbor...
...ako je moguće, više bih volio nekakvu Ati ;) ...
Hvala
pretpostavljam da imas PCI-E.......sad imaš dosta dobrih grafi za uzeti.....
evo nekih:
ati 4670 1gb ddr3 - 749kn
Ati 3870 - 739n
nvidia 9600gt-769kn
...baš sam gledao - HD3850 ili 3870 ...
Moja preporuka: 3870..
Iako imam HD4670, 3870 je jača...
Mada s HD4670 pokrenem sve igrice skoro na max (Crysis na High, bez AA i AF)...
I moj prijedlog bi bio ili HD4830 ili 8800GT. Po nabavi.net, najjeftinija 4830 se mozhe nachi u ADM-u za 794 kn, a 8800 - u Optimumu za 730 kn. Naravno, pod uvjetom da su i dalje - dostupne :)
...a HD 4670 - vidim Mario ju je spomenuo...mislim da bi mogla koristiti ako Grid, COD 4 i Toca rade ok - uzet ću nju...jer 700kn ne mogu prijeći...
HD4670 je dobra grafa. Ali meni osobno bode ochi njezina 128-bitna memorijska propusnost. Ja bih u tom sluchaju radije ishao na 9600GT kojih ima praktichki u svakom ozbiljnijem IT shopu za ispod 700 kn. Tu je negdje u rangu sa HD3870 po performansama, u nekim testovima chak i za 1-2% bolja. Pa ako se ikako mozhe previdjeti chinjenica da je to nVidia - ona je moj prijedlog.
...Mario, a koji procesor imaš...
...inače, ako tako dobro radi - zadovoljan ću bit :) ...ma igrat ću se onako, usput, ali htio bih, pošto opet tko zna koliko dugo neću pojačavat, osigurat kakve-takve performanse...
Proc je Pentium Dual Core E2220 2.4GHz@2.5 (koji OC! ;D)
2 gige RAM-a 800 MHz
MB: Gigabyte GA-P31-DS3L
Sapphire HD4670 512MB GDDR3, 128 bitna
EDIT: i da, CoD5 ne vrti s AA, ali je sve ostalo max... Milslim da bi čak i išlo s 2xAA... Izvini na mojoj pogrješki... :)
...ma - oprošteno ;) ...
...ja sam si složio:
Intel Pentium DC E5200 2.5Ghz
Ati Radeon HD 4670 512mb itd. :)
2x1GB DDR2 800mhz Kingston
MB Asus P5KPL/1600
cca. 2000kn :)
...ostaje staro kućište, diskovi 320gb+160gb, dvd i cd pržilica...
^^ ak imaš napajanje staro koje si dobio sa kućištem, moj savjet bi ti bio da probaš skrpat za neko napajanje chieftec/fortron od nekih 350/400W :)
inače ljepo složena konfa ;)
...još nisam uzeo, čekam početak mjeseca pa ću naručit... inače - hvala dečki :) ...a za napajanje ću vidit...
...monitor Samsung 22" - 1680x1050pix ...a gle, nije mi sada bitna max. rezolucija, bitno je da radi... ;) ...uglavnom, siurno javim dojmove kada ga sastavim ...
Za 2000 kn možeš dobit i malo bolje komponente, npr.:
procesor: Intel Pentium Dual-Core E5200, box - 487 kn
matična: ASRock P43DE - 460 kn
memorija: 2 GB DDR2 800 MHz Kingmax MARS x2 - 261 kn
grafička: Sapphire HD4830 - 794 kn
-------------------------
ukupno: 2002 kn (sve iz ADM-a)
Možeš se umjesto HD4830 odlučit i za slabiju grafičku i kvalitetnije napajanje, Sapphire HD4670 i Fortron 400W PNF te zajedno ispadnu 840 kn.
...thnx AM ali asrock - :nono: hvala... 4gb rama mi ne treba a grafika 4670 će poslužit...
...što se tiče nabavke kopmonenata - kupujem u trgovini gdje radim (i nažalost NE za gotovinu :( ) tako da ... :hm: da...
ASrock je zapravo Asusova pod-marka "budget" matichnih plocha tj. za par stotina manje kuna se dobije jako pristojna plocha. Moja preporuka ljudima je - NE bjezhati od ASrocka jer puno toga nudi za male pare!!!
@Wild-boy: kako si i sam rekao, grafichku karticu ne namjeravash mijenjati jedno duzhe vrijeme a svi znamo da su nove igre sve zahtjevnije i zahtjevnije. Uzevsi u obzir i nativnu rezoluciju 22" monitora, bolje bi bilo uzeti danas jachu grafu i ne brinuti se hochesh li mochi pokrenuti npr Diabla III kada izadje :)
Obzirom na to, konfa koju ti je predlozhio .:AM:. je - isplativija na duge staze.
...Goone hvala na činjenici - ali radim u servisu računala pa znam što su Asrock ploče...AM nije ništa posebno naveo osim te ploče (koju ne želim) i 2gb rama više (koju mogu nadogradit bilokad)...
...što se tiče grafike - ne patim za igrama tako da će me ova zadovoljiti sigurno ;) - za ono što me privlači (za odigrat tri-četiri put mjesečno) sasvim je dovoljno...
...komp isključivo nadograđujem jer mi treba jači procesor zbog obrade videa te graf. obrada...
...i evo - javljam se nakon složene i upregnute nove konfiguracije :) - s malim izmjenama:
Asus P5KPL/1600
Intel Core 2 Duo 7300 :)
Ati Radeon 4670 512mb
2x1gb Transcend DDR2 800mhz
...eto...
hvala svima na prijedlozima i pomoći, a ova se tema sada može :closed: ...