SpeedTouch: spajanje, spliteri, kablovinje i ostali problemi
Prvo, ako sam fulao podforum, premjestite temu u prikladniji.
Znači, produžili smo ugovor kod T-Coma na 24 mjeseca i dobili Thompsonov SpeedTouch wifi router jer nam na trenutnom ruteru koji je spojen na zyxelov modem veza non stop puca.
Uglavnom, u kući imamo jednu telefonsku liniju, ali i dvije telefonske utičnice: jedna na katu, gdje bi se instalirao modem i jedna u prizemlju. Radi se u dva zasebna stana. Naravno, prekasno sam saznao da bi svi telefoni trebali biti spojeni na jedan spliter, odnosno da telefon iz stana u prizemlju ne bi se smio spajati na utičnicu u zidu dolje. Gore kada sam spojio ruter, radio je i net i telefon, ali ne i dolje. Telefon dolje je mrtav.
To nije jedini problem: na gornjoj utičnici je totalni kaos. Ni jedna žica se ne može ukopčati u utičnicu, već su sve spojene diretno bez one capice na žice unutar utičnice. Znači, netko je fušao sve u 16.
Ali ni to nije sve: ja bih mogao povući nekako odozgora neki poduži kabel do donjeg telefona kroz prozore i vrata, ali baka dolje ne želi ni čuti o tome.
Znači, ja bih trebao gore spojiti ruter na spliter, a da mi telefoni rade i gore i dolje. Koje su mi opcije?