= Citat =:
Ne mogu znati da li se ovo tiče samo Tele2, ali svejedno, ovo je jedino mjesto gdje bih mogao izraziti nezadovoljstvo prema usluzi koju nude, a to je SMS parking. Očigledno je da oni nemaju ugovor sa nekim gradovima i javnim garažama.
Danas sam u Kutini se u gradu sparkao i krenuo platiti parkirnu kartu sa mobitelom. Već sam sve ukucao da bih, sasvim slučajno primjetio da je logo od Tele2 - preljepljen, što bi značilo da Tele2 (više) nema uslugu SMS parking a u Kutini. Naravno, traži po novčaniku kovanice, ubacuj 5 kuna, da bih nakon 10 sekundi čekanja da mi izvrati kunu, skužio da među svim tim objašnjenjima na stupu piše da se ne izvraćaju razlike. Ovo naravno nema nikakve veze sa Tele2, ali svejedno sam morao spomenuti.
Također, prošlog sam vikenda trebao parkirati u garaži na Langovom trgu, da bih na izlasku pokušao platiti na automatu, koji naravno nije radio i kako ni jedan drugi nisam našao, uzmem mob i idem platiti sa SMS-om prema onome što piše na parkirnoj karti. Pošaljem, izvješće ne dolazi. Krećem autom prema izlasku, ubacujem kartu u automat, rampa se ne podiže. WTF!? Na diplayu mi izbaci za platim 7 kuna - ali gdje?! Izlazim van, malo dalje buksa sa frajerom koji radi valjda na naplati, dolazim do njega objašnjavam situaciju, a on me pita koliko piše da trebam platiti. Kakav je to sustav, zaboga? Plaćam tamo njemu, on dolazi do rampe, otvara ju ručno i podiže ju da prođem. Kada sam mu rekao da sam poslao poruku i da koristim Tele2, on meni "ma to je neka ljeva mreža". Naravno da je. Samo kaj postoji već tri i pol godine.
Sad me isto tako zanima koga prozvati za to. Tele2 ili vlasnika koncesije nad garažom ili parkiralištima u određenom gradu.
= Citat =:
Dobio sam odgovor od tvrtke koja ima koncesiju nad naplatom parkiranja u Kutini i odgovoreno mi je da su maknuli Tele2 sa popisa operatera s kojim se može obaviti plaćanje putem SMS poruke zbog stalnih i čestih grešaka. Osoba pošalje poruku, niti ne skuži da nije dobio povratnu poruku, vrati se kasnije do auta i za par tjedana na kućnu adresu dobije kaznu.
U 21. stoljeću ja nemam što hodati okolo sa kovanicama (koje BTW moram imati u točnom iznosu ako ih ne želim častiti sa viškom), već ako nude tu uslugu neka ju izvole nuditi kako spada ili neka ju ukinu. Danas sam im proslijedio taj email od te tvrtke sa upitom da što misle poduzeti u vezi toga. To što oni pokušavaju biti najjeftiniji ne znači da trebaju srozavati uslugu na uštrb korisnika od kojih bi trebali kao živjeti.