-
ubuntu i office
ljudi, molim vas za pomoc, prvi put sam jucer instalirala ubuntu 8.10, i skinula sam na njega open office 3.0.
jezik na ubuntu mi je hrvatski i pismo latinica, a kad otvorim open office writer, on mi je cijeli na grčkom alfabetu.
slijedila sam postupak instalacije offica koji je napisan na nekom pitaj boga kojem forumu.
kako promijeniti postavke da to bude na latinici i na hrvatskom? moze i na engleskom, ali barem minimalno da bude na latinici....
hvala
-
Pa u samom setupu si trebao odabrat jezik koji zelis,ali koliko vidim,nisi obracao paznju na to,pa ti se desilo sta ti se desilo. Teoretski je moguce putem izbornika doci do opcija u kojima mozes mijenjati jezik,al je to "desifriranje" dosta zahtjevno,a pogotovo ako se radi o jeziku cije pismo ne znas procitati. Savjetujem da reinstaliras program,i za svaki slucaj si skines neku provjerenu verziju... :respect:
-
ni u jednom dijelu me nije pitao za odabir jezika, praktički se sam cijeli instalirao.
koliko toliko se mogu snac u grckom alfabetu samo ne znam tocno gdje se namjestaja postav jezika, pa bi bt bila zahvalna kad bi opisao tu proceduru, znam da ima negdje u opcijama da mozes izabrat koji ces jezik.
hvala
btw, meni office je na engleskom, a pismo mi je na grckom
-
Ako ne pali na OVAJ nacin,ili bilo gdje u Options izborniku.Skini si verziju na engleskom,jer si definitivno naletio na tu verziju koja je podesena na alfabet.
Ako bude potrebno skidati,imas sluzbenu stranicu s koje besplatno mozes skinuti program,i povedi racuna da nije neki za bliski istok,vec US English,ili sta ti vec treba...
-
skinula sam i to, ali nikako mi nije jasno kako cu to instalirati. gledala sam po internetu i kazu da ides na dodaj/ukloni programe i da ga tamo nades, ali meni ga tamo nema, spremljen mi je na radnoj površini, cini mi se da je zapakiran (tar.gz), otpakirala sam ga (desni klik i extract here), i nemam pojma kako cu dalje.probala sam i synaptic package manager, ali ni tamo ga nisam nasla. prije dva dana sam prvi puta uzela linux u ruke, malo mi je sve to cudno, pa molim te da mi pomognes..
hvala
-
Koju si verziju skinula i koje datoteke si dobila poslije raspakiravanja?
-
pa kaj ubuntu ne dolazi s predinstaliranim open office?
-
Da, zato ni meni nije jasno čemu naknadna instalacija kad se dotični nalazi pod Applications > Office. Preporučio bih ti da prvo odeš u Synaptic Package Manager (Alt+F2 i samo napišeš "synaptic"), makneš ovaj Open Office i onda instaliraš friški sa službenog sajta
-
Dolazi sa verzijom 2 i nešto. Trojku treba naknadno instalirat i za nju još ne postoji hrvatska verzija.
-
skinula sam verziju 3.0.1, u otpakiranom folderu imam: installdata, licenses, readmes, RPMS, javaSetup.jar, i setup i update.
u synapticu mi daje najvise 1,3 verziju offica, a meni treba verzija 3.0 koju sam skinula sa sluzbenih stranica, i koju ne znam instalirat.
i nije mi bitno sto je ta zadnja verzija na engleskom...
-
Pretpostavljam da si skinula Linux RPM. Za Ubuntu inače skidaš programe koji završavaju sa DEB. Znači u ovom slučaju LINUX DEB.
Sad sam baš skinuo za provjeru. Nakon raspakiravanja dobivaš deb datoteku na koju samo klikneš.
-