http://www.gsmarena.com/another_esca...0-news-783.php
http://thumbnails.imajr.com/big1-1359885.jpg
Printable View
Vidim da nema nikakvog feedbacka o ovom modelu, pa da napisem par rijeci iz prve ruke jer mislim da je model postao iznimno zanimljiv od kad se pojavio novi u oglasniku za cca 1000kn.
Dakle spec znate; 5mpx kamera sa AF i dual LEDom, GPS, AMOLED display...
Izvana >
klasicni candybar, dolazi u crnoj boji sa tankim crvenim rubom oko ekrana. Prednji dio je imitacija brusenog aluminija dok je iza plastika sa sredisnjim dijelom u istoj toj kombinaciji. Materijal je odlican jer ne ostaju otisci prstiju na njemu osim naravno na ekranu. Tipke su malo zgusnute no ne predstavljaju problem za heavy SMS ovisnike. Sa desne strane je utor za punjac i USB (pod poklopcem) i kamera key, a sa lijeve tipka za glasnocu. Sve je izvedeno dosta klasicno i decentno. Iznenadila me tezina uredaja koja je za moj ukusu malo premala no pretpostavljam da ce vecini to biti plus. Ostale dimenzije su iznimno pocket frendly.
Iznutra >
AMOLED - ekran predobar, trazi navikavanje na prikazivanje boja naspram klasicnog LCDa ali nakon nekog vremena postane oku jako ugodan. Jedini minus je velicina od 2.2 incha no dobro je iskoristen, pa tko ne ocekuje ekrancugu smartphonea nece imati problema prilikom koristenja.
Kamera - 5mpx, dual LED flash. U usporedbi sa C901 radi nesto slabije fotke ali naspram Nokijinog 5mpx modula (recimo 6600i slide) je Bog i batina! Tko trazi dobar 5mpx shooter nece pogrijesiti sa samsungom. Minus kameri ide radi prejakog flasha u prostorima slabije osvjetljenosti...dakle po mrklom mraku odlicno, po danu odlicno no u zatvorenom prostoru koji je osvijetljen je bolje iskljuciti flash. Menu kamere je pojednostavlje i podsjeca na one Cybershot serije, te je iznimo lagan za koristenje. Od ostalih stvari ima geotagging i anti-shake funkciju. Sve u svemu kamera je iznenadujuce dobra - ono sto je mene zapravo najvise iznenadilo je da je bolja od one u slide bratu blizancu s7350.
Soft -
a) web - konacno su ovi u samsungu napravili neke stvari kako treba... Ugradeni browser je dobar no kako sam navikao na Operu odmah sam ju instalirao i java app se bez problema uploadaju na mob i pokrecu. Integriran je Google "menu" u kojem mozete pristupiti Gmailu, Gmapsu i samoj Google trazilici. Takoder je u jezgru telefona ubacena ShoZu aplikacija koja vam dopusta upload slika na vecinu popularnih web stranica (Facebook, Twitter....). Ugradeni GPS nisam isprobao, pa cu taj dio nadopuniti. Mob podrzava sve 2g i 3g standarde mreze, pa tko je naviknut na surfanje mobom, a ima nekakav data paket nece ostati zakinut.
b) ostalo - mislim da je ovaj dio jako slican svim novijim samsunzima, pa nema potreba previse pisati. Tri teme (jedna nova, dvije poznate od ranije), hrpa podesenja za izgled i osvijetljenje displaya, guta sd kartice do 32gb, BT radi bolje nego na ranijim modelima kod povezivanja sa kompom, menu postavljen u grid 3x4 ikone.......... Za trajanje baterije jos nemam info, pa cu i ovo nadopuniti kasnije.
Eto ako nekog zanima nesto posebno neka pita ;)