-
kubuntu i internet
dakle ovako...danas sam pomocu wubija instalirala kubuntu unutar windowsa...i mnogo mi se svida, malo sam prckala po njemu, i ok mi se cini...drukciji od XPa, vizualno na bolje...dok se jos uvijek jako tesko snalazim, ali ide :) trudim se :) htjela bih se skroz prebaciti na kubuntu kroz neko vrijeme kada se malo naviknem na njega...ali dolazim do jednog problemcica :)
ne radi mi net na njemu :( a ne znam kako namjestiti (naravno)...
pokusala sam preko terminala sa "sudo pppoeconf", ali 0 bodova...je li problem u tome sto je instaliran preko wubija ili jednostavno treba nesto namjestiti?
vjerujem da netko ovdje zna odgovor pa bih molila pomoc :)
hvala :kiss:
ah da...zaboravih reci da sam stalno spojena na net, a router je speedtouch, t-comov...
i kad sam u browseru pokusala uci u stranicu od routera nisam mogla...
-
hm, ako si stalno spojena onda pretpostavljam da koristiš mrežni priključak prema routeru.
Dakle, trebaš osposobiti mrežnu konekciju.
Wubi tu nema nikakve veze.
-
kako ju osposobiti??
uopce se ne snalazim...malo sam prckala po menijima i to, ali nista ne nalazim....
isprobala sam i opensuse i tamo je internet radio bez ikakvih podesavanja,ali mi se on vizualno ne svida :D pa bih ipak da se osposobu kubuntu...samo di i kako?? :(
citala sam po netu, u ovih 24h procitala sve i svasta, i probala razno razne stvari ali nista nije pomoglo...
kad upisem sudo pppoeconf nade eth0 i pan0 (ili pon0 - tako nekako)...i onda skenira ali na kraju nista ne napravi...ne mogu se sad tocno sjetiti sto javi...
EDIT: uspjela sam :) s obzirom da nikako nisam mogla uci u postavke rutera (iz ne znam kojeg razloga) pokusavala sam sve i svasta, no bezuspjesno...na kraju sam ipak uspjela uci, pokrenula wizard, upisala username i pass i sad sve radi kao vurica :)
eto, ako netko zapne kao i ja da zna :)
pozzzz