Ljudi u dilemi sam izmedju N82 i G810.
Volim vise klasicno kuciste a ne klizni.
No ako G810 ima stvarno bolju bateriju i cvrsti mehanizam bi ozbiljno on dosel u pitanje.
Molim iskustva sa oba.:cry:
Printable View
Ljudi u dilemi sam izmedju N82 i G810.
Volim vise klasicno kuciste a ne klizni.
No ako G810 ima stvarno bolju bateriju i cvrsti mehanizam bi ozbiljno on dosel u pitanje.
Molim iskustva sa oba.:cry:
G810 nema bolju bateriju u praksi iako je nazivno većeg kapaciteta.
Teško je reći koji je bolji izbor jer je i Samsung kvalitetno napravljen i ima odličan slide.
N82 po testovima ima nešto bolju kameru,ali g810 ima optički zoom i bolji video.
Po ostalim su specifikacijama vrlo slični pa je time i izbor teži.
Nemoj uzimati Samsung. Mobitel jest dobro napravljan, ali za moj ukus, u otvorenom položaju stvarno je preglomazan.
U kući imam na sreću strinu koja se kuži u dizajn i te fore. Kad sam joj pokazao G810, prvo što je komentirala bilo je-Ovo je pravi "ruski mobitel", aludirajući valjda na Ladu, Moskvića i ostale ruske tvorevine.
Kao drugo, Samsung nema onaj prepoznatljiv Nokijin interfejs, na glavnom ekranu ne stoje sve one opcije kao ne series60 Nokijinim. Imaš samo opciju kalendarskih zapisa za danas, dok za WiFi moraš ići u meni i kopati po ikonama dok ne nađeš. Zaista frustrirajuće.
Jedino što mi se svidjelo jest kamera koja reagira u djeliću sekunde i pravi jako dobre fotke.
Sada, ako si spreman riskirati sve ostalo za dobru kameru, kupi si ga. Budi svjestan da i fotke sprema drugačije od Nokijinih modela, pa za ući u Galeriju opet moraš ući u meni i kopati i kopati.
Također meni nije htio preuzeti podatke s Nokia PC suitea, tj. morat ćeš, ako si radio nekakav backup s Nokijinim modelom, na neki drugi način prebaciti kontakte i svu drugu podršku.
Jbg, ovdje Nokia stvarno briljira (u podršci korisnicima preko Suitea) tako da će još puno vode proteći dok i Samsung ne ponudi nešto slično.
Nemoj ovo shvatiti kao glorifikaciju Nokije i pljuvanje po Samsungu. Čisto sam realno opisao moj doživljaj s G810. Čak sam ga bio kupio na bijelo, ali sam ga vratio isto poslijepodne (prodavač je bio susretljiv i stornirao je račun).
Ma stima sve sam nisam ljubitelj nikakvih drugih mobova osim Symbiana ,Uiq i nekaj Windowsa,Samsung sam zel u opciju (iako Samsung ne mogu zmislit) jer je Symbian i jer mi je kudikamo povoljniji od Nokia N95 8gb i N96.
Wifi me ne dira uopce.Velicina moba mi nije tolko bitna dok se dobija zauzvrat (mrcina od zaslona).
Doh doh! :respect:
Ovdje mora netko stati u obranu fenomenalnog telefona kakav je G810.
Ko ce ako necemo mi vlasnici. :bat:
Imao sam razne Nokie Symbian (zadnja N95 8GB), i softverske sitnice sigurno nisu neki plus za Nokiu! Stvari su 98% iste.
Sto se tice kratica, imas onih 6 tipki na stand byu i mozes tamo staviti ako ti se ne da napraviti dva klika za ulaz u galeriju i slicno (a ima i drugih rjesenja za to).
Kvaliteta izrade G810 je nesto sto nijedna Nokia nema! Mobitel je izutetno cvrst i sa fenomenalnim slajdom!
A dizajn je totalno subjektivna stvar... IMHO, G810 je 2x ljepsi od N82. :banme:
N82 je fenomenalan telefon i sigurno neces falit ako ga uzmes, ali zelim naglasiti da slicno vrijedi i za G810, bar IMHO. :respect:
G810 sam nekoliko puta isprobao i namjeravam ga kupiti i moram stati u obranu.
Zaista se radi o odličnom mobitelu koji kvalitetom izrade nadmašuje sve Nokije i slažem se sa Quarkom.
N82 sam imao 7 mjeseci i stvarno bio oduševljen,ali bi svakome preporučio i G810.
Ma, pazite, napisao sam da nisam u postu htio popljuvati Samsung ili hvaliti Nokiju.
Ali ona kritika da je mob "pravi ruski" mi nije baš sjela.
Imao sam dosta velikih mobitela od kojih ističem N90, ali ovaj je stvarno za današnje pojmove jako velik. Čak i zatvoren veći je od SE c702.
Ne znam, meni nikako nije sjeo, nemojte ovo uzimati osobno.
Evo danas mi je ipak odluka pala.
Htel sam kupit G810 dosel u Pevec kad tamo 3400 kn a N82 3295 kn a prije 3 dana je G810 bil 100 kn jeftiniji kako nisu hteli spustit cijenu zel sam N82.
Prvi dojmovi (super).:respect::tclosed: