Kao i što sam naslov kaže.Na supruginoj motoroli jednostavno iz čista mira riknuo display.E,pa sad, pošto ja nisam stručnjak za mobitele pitam vas u čemu bi mogla biti greška,ako se to uopče možem tako jednostavno dijagnosticirat.
Printable View
Kao i što sam naslov kaže.Na supruginoj motoroli jednostavno iz čista mira riknuo display.E,pa sad, pošto ja nisam stručnjak za mobitele pitam vas u čemu bi mogla biti greška,ako se to uopče možem tako jednostavno dijagnosticirat.
može. ako je riknuo display, moguće su 3 stvari:
1. flat otišao ili se otkopčao
2. riknuo baš display
3. riknuo chip za kontrolu grafike na mobitelu (vrlo rijetka mogućnost, čak zanemariva)
dakle, ja sumnjam na prve dvije opcije. Nadajmo se da je flat, popravak je jeftin :)
ok hvala na informaciji, e sad pošto sam ja lik,bih li ja to mogo sam skužiti ili je to prekomplicirano za mene
sve likčine i nelikčine mogu skužit ako imaš bilo što osim pljeve u glavi kako nešto napraviti ;D
da, lijepo rastavi mobitel, otkopčaj flat sa matične, natrag zakopčaj. također to isto napravi i na samom ekranu.
za otvaranje mobitela koristi torx 6 odvijač, a za display, torx 5. inače, ako nemaš torx zvjezdaste, koristi urarski set odvijača. samo pazi kako odvijaš, jel bi mogao napraviti lom :D
inače, samo oprezno.
e baš ti hvala,a pošto sam elektroničar po zanimanju(doduše nikad nisam radio taj posa)mislim da bih mogao uspijeti.Čim prvi put zapnem vikat ću.....
Hvala!!
p.s.kaj je uopče flat
Flat = ravno,iliti ravni kabel,tanak ko papir... :)
Kod V3 na plocu ekrana dolaze dva takva prikljucka flat kabela. Jedan povezuje tipke s gornjeg dijela moba na donju tipkovnicu,a drugi povezuje ekran s maticnom plocom. Taj se je kod tebe najvjerojatnije "otkacio"...
ok hvala,krečem u akciju
Samo da javim uspio sam srediti.Onaj flat bio otkačen.
Hvala ekipo!!!!!!!
Super! :) Pozdrav! :wave:
:tclosed: