[E71] problem sa trajanjem baterije
Pozdrav svima,
imam problem sa Nokiom E71. Baterija mi traje 3 dana. Dakle napunio sam ga u cetvrtak (oko 13h ga skinuo sa punjaca) i danas je prazna (11h je).
Obavio 2-3 razgovora na mobitel u to vrijeme, ukupno trajanje razgovora 10minuta. Primio i poslao oko 30tak poruka sve ukupno. I to je to, ostatak vremena je proveo u standby, nisam ga ni dirao ni nista. Iskljuceno trazenje WLANA, iskljucen BT.
Od programa imam instaliranu Operu, Garmin, Fring, jbktaskman i Nokia Energy Profiler.
Verzija FW-a je 110.07.127, 09-10-2008, RM-346, E71-1 (230.02)
Na hr.alt.cellular.gsm.binaries sam stavio bat.jce file od Energy Profilera da vidite malo kak trosi bateriju. Poslao bi screenshot ili excel koji mi je dao da exportam, ali da rak raka hebe neznam di je to uvaljao. :) Nemogu naci na mobitelu.
Sta mi cak i nebi bilo cudno (3 dana je ok za symbian mobitel), ali moj stari ima e66 i kolega na poslu ima isto e71 kojima puno dulje traje baterija.
Primjer:
1) E66 od staroga, skinut sa punjaca sat vremena prije mog mobitela, i on je izgubio 2 crtice, dakle baterija mu je na nekih 70%. A primio je puno vise poruka od mene, a bome i imao razgovora dobrih sat ili dva, za razliku od mojih 10tak min. Mobitel eto tu na stolu, 70% baterije i dalje.
2) E71 od kolege mu traje 3 dana, a svaki dan ima ono masu razgovora, masu SMS poruka. WLAN koristi, 3G stalno koristi i tako. Zbog toga sam bio i uzeo E71, zbog te baterije, i octio mi se odbilo u glavu.
Eto ako netko ima koju pametnu ideju neka slobodno javi.
Sada cu napraviti backup podataka, i napraviti hard reset mobitela pa cu vidjeti kakva je potrosnja baterije i dali koji program guta bateriju, mozda Garmin, ali nevidim zasto ak ga u ova 3 dana uopce nisam upalio.
Hvala unaprijed.