Pozdrav svima. Recite mi kako provjeriti ispravnost integriranog GPS-a u Nokii N95 8GB? 2 aplikacije sam instalirao koje bi trebale koristiti integrirani GPS, ali traže satelite danima i ništa :cry: hvala unaprijed
Printable View
Pozdrav svima. Recite mi kako provjeriti ispravnost integriranog GPS-a u Nokii N95 8GB? 2 aplikacije sam instalirao koje bi trebale koristiti integrirani GPS, ali traže satelite danima i ništa :cry: hvala unaprijed
pretpostavljam da imaš instaliran Nokia maps program.
Izađi iz kuće/zgrade na neku "čistinu", otvori mobitel, odi u izborni i nađi GPS podaci i izaberi pozicija
i pričekaj malo.
ako ti se pojave podaci, onda sve radi.
samo, ako ti je iskljčen A-GPS, onda ti treba nekoliko minuta (neki kažu i desetak minuta) da nađe satelite
Cudno :S
dakle napravi ovako
Odi u meni->alati->spajanje->GPS Podaci->Navigacija->Pozicija->Opcije->Satelitski status i tada cekaš da ti se pojavi signal
Mob ti treba biti otvoren dakle slide ne smije biti zatvoren
Odeš negdje izvan kuće dakle kao što je Ico rekao na neku čistinu i kako bi to što prije uvatio okreneš "doljnji" dio moba prema nebu. i pricekaš par minuta oko 2,3..
Probaj na način da odeš na Google Map i imaš u Izborniku koristi GPS pa vidi dal će te mobitel (GPS) locirati, kroz koju minutu, dve, tri. Trebao bi, daj mu vremena. To ti je najjednostavniji način. Naravno moraš biti na čistini, balkon, cesta, livada...
skužih šta je A-GPS, assisted GPS iliti u izbornik potpomognuti GPS... i on je uključen :(
HCSC - ni od toga ništa :(
neznam. može biti više stvari da se radi o kineskoj kopiji (bez uvrede) ali mi nije jasno od kuda si onda ovo izvukao:
stoga mislim da imaš pravu, ali ajde.... A opet neznam gdje se to nalaziš da nemaš GPS signal, može se desiti da trenutno nisi pokriven ali ne konstantno.
da ti nije možda uređaj pao na pod? Ostalo, možda ti se netko pametniji javi ili od servisera ili ga sam posjeti, Mobis....
nije kopija... ne znam jel bivšem vlasniku pao, uzeo sam ju polovnu pred par dana
mislim da je problem softverski jer mob ne javlja nikakvu grešku GPS-a... jel mogu kako downgradeati software da vidim jel stvar u njemu? imao sam prije N95 običnu i znam koliko treba da uhvati satelit, a 8GB bi trebala još prije nać satelit jer je to na njoj poboljšano... A ona traži danima i ništa. Sa BT GPS-om aplikacije rade normalno, tako da nisu ni aplikacije krive