komentirajte kvalitetu slike....itd
tema s slikama ovdje:http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60113
slike nisu trenutno baš nešto...kada izađe soft v20 onda ce slika biti perfektna no decki na nokia forumu kažu da je s softom v12 super slika
Printable View
komentirajte kvalitetu slike....itd
tema s slikama ovdje:http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=60113
slike nisu trenutno baš nešto...kada izađe soft v20 onda ce slika biti perfektna no decki na nokia forumu kažu da je s softom v12 super slika
slike u mraku i polumraku su ocekivano dosta zrnate i mutne jer nema pravog blica.
složio bih se sa Veprom...
slike slikane po danu su OK.
ali po mraku, n82 daje bolje slike (usudio bih se reći dosta bolje) zbog ksenon blica.
Slike su dosta lose, pogotovo ove u mraku :thumbdown Ocekivao sam da ce imat bolju kameru al ajd, mozda to jos uspiju donekle sredit softverom...
evo i ja sam malo baš pogledo slike i iskreno nisu mi baš nešto, ni ova po danu (oblačno) krajolik, nekako pastelasto dijeluje. Eto to je moje viđenje. Koda se ne radi o Carl Zeiss optici
Slike mi nisu baš nešto posebno dobre. Očekivao sam više, ipak je to top model Nokie...
slike u mraku i polumraku su ono WTF!!! vrlo lose... pbreaker koliko je u prosjeku velika slika na max kvalitetu i max rezoluciji,dakle kad sve stavis na max sto se tice slike?
evo stavio sam nove slike u temu gore...malo sam neš "radio" na postavkama ... gle neke slike su mi bile cak i 2MB dok sad ove su cca 800KB.slike u mraku jesu užas ali recimo nešto što sam u disku slikao je super ispalo...samo te slike nesmijem staviti na net :)
Loša nokija sve ukupno ali dobro da iskomentiram slike,jednostavno nevidi se napredak u odnosu na ostale 5mpx nokie,i dalje ista boljka je slikanje po noci zbog blica....n82 je i dalje vrh.
i ove su prilicno mutne i uopce mi se ne svidjaju iskreno..
N82 to bolje radi.
Gledam sad ove po noći i opet to nije to.Možda je malo predaleko za makro!?
jako lose...+cemu taj macro?:D
mislis cemu sluzi macro?
misli zašto sam ga upalio dok sam slikao^^
sliko sam s 3 nacina i s macro je najbolje ispala
bilo mi je cudno da to pita netko a skuzio sam sta si mislio,ali vec je bilo gotovo onda :D
Makro se koristi za bliske predmete do 1m.
Sad vidim i ove nove slike od pbreakera i opet mogu reci da mi se ne svidjaju.
ma slike su donekle oke po danu na otvorenome ali mrak je druga prica... ista kao i sve ostale 5mpx kamere od nokije. a ne ide mi u glavu sto mu ne stave i prokleti xenon kad se radi o prokletom top modelu koji kosta kao starije polovno auto :D
nebi baš rekao...
pogledaj slike slikane sa N82 (pogotovo pogledaj one po mraku).
A možda bi takva valiteta slika zadovoljila Veprove kriterije... ;)
Bez obzira slikano po danu ili po noći, n82 ima bolju kameru...
a n96 ima kameru u rangu N95 8GB
da su ksenon ugradili u N96, možda bi slike slikane po noći bile puno bolje...
ma dobro ali n82 ima xenon. slika vjerojatno ne bi imala skoro nikakve razlike sa 8gb ili 96icom da i one imaju xenone takodjer... pa mi nije jasno sto jednostavno ne stave xenon kao standard,korisniji je od sekundarne kamere za video poziv,a ona je postala standard za skoro svaki bolji model u zadnje vrijeme...
@pbreaker
Nisu te slike tako loše,kad znamo da je to ipak mobitel,ali to je ipak top model Nokije,a slike me iskreno nisu oduševile ni po danu,a ni po mraku.
@Ico
N82 potpuno zadvoljava moje kriterije što se tiče slikanja sa mobitelom.Vjerujem da si se i ti uvjerio sa N82.;D
Slike mi se cine prilicno lose (mislim na onu u mraku). Kak da namjestim postavke tam pod onaj korisnicki mod, ja tam pokusavam nekaj "poboljsat" kvalitetu slike, al ispada gore neg na onom automatskoj postavi!!! :cry:
slike su puno bolje s novi fw-om!!
Meni se sviđaju one sa macrom, no tu sam i ja malo zeznuo zato kaj sam ih slikao u hodu, pa su mrvicu mutne. Danas stavljam nove.