-
Stavljanje ventilatora
Komp mi se gasi dog igram igrice, i vidio sam da temp na maticnoj zna prec 45 stupnjeva,pa sam mislio ugradit jos par ventilatora u kuciste, pa me zanima da li trebam nes posebno znat za to napravit ili samo kupim ventilator, stavim, ustekam i to je to...
-
zavidas ustekas i to je to.....
-
Kupiš onaj koji ti odgovara dimenzijama, zašaraviš s 2 ili 4 šarafa i bocneš kabel za napajanje na matičnu ili drito na molex konektor iz napajanja (ako dobiješ adapter).
Ima raznih od super tihih možda i najskupljih, do onih kojima možeš regulirati br. okretaja... Al u principu najbitnije su ti dimenzije :)
-
Takoder zamijeni pastu na procesoru kad si vec zasukao rukave,i ispusi cijeli prostor u kompu da se rijesis prasine...Takoder,obrati paznju na same ventilatore. Jedan postavljen kako treba radi bolje nego 10 njih postavljenih bzvz... Uzmi jedan skuplji,i bit ce ti dosta... 45 je vec dosta za plocu (evo sad gledam svoju koja je na 21)... :dunno:
Takoder vidi sto ti vise odgovara. Unosenje hladnog zraka u kuciste ili izbacivanje toplog van,a po mom misljenju najbojle bi ti pomogao vent na bocnoj strani kucista nasuprot ploci (ukoliko imas MIDI TOWER)... Sretno!