Da sad ne nabrajam sve, procurile su neke glasine o novim nokijinim smartovima, detalji na: http://www.engadgetmobile.com/2008/1...es-on-display/
Printable View
Da sad ne nabrajam sve, procurile su neke glasine o novim nokijinim smartovima, detalji na: http://www.engadgetmobile.com/2008/1...es-on-display/
Solidno, ali ništa spektakularno- sve je već viđeno u ovoj godini, jaka stvar kaj bude sad sve u jednom- prije ili kasnije bi došlo do tog
hhh... pa zavisi kako (po)gledaš. Za oko su mi zapeli Symbian S60 modeli 5th generacije Corolla i Eitri, no još su u razvoju. Izdvojio bih samo specs. koje još i nisu toliko prisutne na tržištu pogotove ne kod Nokije, a djeluju ono... tako za Corolla-u 3.0-inch VGA display, 8MP camera, 128MB RAM, 8GB ROM. Dok kod modela Eitri landscape candybar with QWERTY, 3.5-inch 640x350 display, minimum 8GB ROM, charging via USB, 5MP AF camera with dual LED flash, integrated compass and accelerometer. Dok ovo punjenje putem USB moram priznati,... bravo Nokia.
Apsolutno sve što si naveo je već viđeno.
3-inčni ili 3.5 inčni nije ništa revolucionarno u odnosu na ekrane od XPERIE i Touch HD-a.. 256 RAM-a ima također XPERIA, a neznatno većih 288 MB ima Touch HD. Da ne govorim o 8mp kamerama. 8 gb ili 16 je već viđeno, a za 32 gb se ionako u narednih nekoliko mjeseci očekuju u Appleu ili čak Samsungu. Punjenje preko USB-a ima Nokia n85. . .
Jedina kvaka je da se to sve treba staviti u jedno (znači, "sastojci" su spremni već nekoliko mjeseci, jedino ih se treba stavit - metaforički rečeno) što nije tako teško .
S ovim se djelomično slažem, no kad se prisjetim kolko elemenata je pokupovao Samsung (INNOV8, I7110) od uobičajenih Nokia uber elemenata (vrhunska kamera, vrhunske video mogućnosti, vrlo slične multimedijske mogućnosti itd.), mislim da ovo baš i ne vrijedi.
Nokia je ionako poznata po milestonu proizvodu (n95) koji je, funkcijski gledano, učinio revoluciju. Očekujem da Nokia napravi nešto slično tome do kraja 2009. god.
...a čuj izbacuju uskoro 5800 XpressMusic, ako je tebi tu što revolucionarno. Čuj sam OS... odnosno peta inkarnacija popularne S60 platforme, TS dobro već viđen kod Nokije ali moramo priznate ne nešto ono po čemu je Nokia poznata, kao npr. SE ili HTC, a i sam ekran dijagonale 3.2" rezolucije od 360 x 640 pixels što je respekt. Barem po meni, kako ti stojiš s time?
Uglavnom i postoji već rasprava o navedenom modelu.
Revolucionarna je u smislu budžeta, ne kao neki ultimativno opremljen mobitel.
Ugrađivanje takvog ekrana na tako jeftinom mobitelu je definitivno za respekt.
Anyway, vidim da je ove godine po ponudi rasturao Samsung. Dao Bog da Samsung ponudi još jače uređaje i sljedeće godine (ne zbog ikakve mržnje , nego radi boljih proizvoda).
Ako ništa, barem su skužili da se mob može punit i preko USB-a ;D