Evo ovako spojio sam skener na usb 2.0 port i sada me zanima da li ima ikakvih poboljsanja ako je na njemu jer sam dosao dotle da su mi 2.0 portovi svi popunjeni a imam neke uredjaje koji su neophodni da budu pripojeni na usb 2.0!!!
Printable View
Evo ovako spojio sam skener na usb 2.0 port i sada me zanima da li ima ikakvih poboljsanja ako je na njemu jer sam dosao dotle da su mi 2.0 portovi svi popunjeni a imam neke uredjaje koji su neophodni da budu pripojeni na usb 2.0!!!
Najveca razlika je u brzinji citanja i pisanja,tj prijenosa podataka...
USB 1.0, USB 1.1 i USB 2.0 su tri različita USB sučelja. USB 1.0 može prenositi podatke brzinom od 1.5Mb/sec dok USB 1.1 može prenositi brzinom od 12Mb/sec. USB 2.0 sučelje je najbrže koje se može nabaviti s brzinom prijenosa podataka od 480Mb/sec....
aha...ma posto ne koristim skener toliko ipak cu ja njega nabaciti na usb 1.0 port a 2.0 cu ostaviti za onu tv karticu!!!
Vjerojatno se tu radi o USB1.1 a na skener ne bi trebalo imati utjecaj, kao ni na miš, printer i sl. Jedini problem je kod uređaja koji trebaju veliku brzinu, a problem može biti i s uređajima koji su veći potrošaći, a napajaju se iz USB porta.
ma ja i ja sam na to mislio da skeneru jednostavno ne treba usb 2.0 jer nema nesh tak zahtjevno pa da mu treba ta ogromna brzina... hvala na odgovorima!