do sada sam imao 2gb ddr2 i danas sam stavio 2 plocice po 2gb ddr2 ali meni pise da imam 3gb... u cemu je fora
Printable View
do sada sam imao 2gb ddr2 i danas sam stavio 2 plocice po 2gb ddr2 ali meni pise da imam 3gb... u cemu je fora
Mozda ti maticna ploca ne podrzava vise?
Ili imaš 32-bitnu verziju Windowsa XP, koje pokazuju da imaš samo 3 gb...
najprije ce biti da ti maticni nepodrzava 4gb rama nego max 3gb koju maticnu imas??
kao sto je mario92 reko... 32 bitne windowse imas, koji maksimalno vide 3GB, ako imas i 32 bitni procesor onda si osudjen na 3 gb... nemozes imat 4 posto nemozes stavit 64 bitne windowse
32-bitni windowsi sa SP3 vide maximalno 3.5 GB rama. 32-bitna Vista bez SP1 vidi maximalno 3 GB RAM-a. 64 bitni XP i VIsta sa SP1 vidi 4.
maticna je 64bt..................Intel D975XBX2
bice da su mi win 32 bit.... znaci moram instalrat 64 bit win.....???
da bi vidio 4 GB RAM-a, da.
moja ti je preporuka da ne prelazis na 64 bit windowse zato sto sa 3 gige RAM-a mozes sve na kompu radit... ova giga RAM nece se ni osjetit... a kad bi preso na 64 bitne moro bi posebno programe skidat i jos je upitno oce li radit...
na 64 bitnim windowsima ti rade manje više svi programi koji su rađeni za 32 bitne operativne sustave samo što se onda ne iskorištava puni potencijal tih 64bita nega samo polovica. ja imam 64 bitnu Vistu Ultimate, i jedini program koji sam baš morao naći za 64bitni operativni sustav je antivirusni program (u mom slučaju je to NOD32). ali sve ostalo radi (iako sam svejedno našao sve programe koji mi trebaju u 64bitnim verzijama da iskoristim taj operativni sustav kad ga već imam)
32-bitni program će raditi malo bolje na 32-bitnom operativnom nego na 64-bitnom, ali nije neka razlika.
Ono što je važno tu dodati je da Vista 32 bitna, SP1 vidi 4 GB rama, ali ih ne može koristiti. Razlika je samo u prikazu.
znaci ja na 32 bitnim mogu imat max 3 gb