Pozdrav! :wave:
Frend bi htio da prilikom makro snimanja moze rucno izoštravat,jer ga izluđuje autofokus kad je preblizu objekta koji slika... Moze li se tu sta napravit? Hvala! :respect:
Printable View
Pozdrav! :wave:
Frend bi htio da prilikom makro snimanja moze rucno izoštravat,jer ga izluđuje autofokus kad je preblizu objekta koji slika... Moze li se tu sta napravit? Hvala! :respect:
I mene nekad zivcira (ne kuzim zasto macro "prodje" kroz ostru sliku, ali se ne zadrzi na njoj), ali nazalost koliko znam AF se ne moze izbjeci.
AFAIK mozes ga izbjeci jedino da stavis na ∞ (u kameri dvaput stisnes "4"), ali onda je fiksno na beskonacnost pa definitivno nije pogodno za macro...
ja mislin da nema sanse da ce to moci.....
pricekaj mozda jos se ko javi-...
edit nisan vidija da si napisa odgovor vec..
Eventualno preko neke aplikacije. No postoji način kako da ti fokusira baš na tu daljinu koju ti hoćeš. Kada ti mob fokusira ti cimaš mobitel lagano gore dolje dok ti se slika ne ioštri, ili tu istu daljinu fokusiraš na nekom drugom objektu pa se vratiš na pravi. Tako sam ja to radio kad bi mi to nekad napravio mob
pa postoji nacin,kako da ne.moras staviti Raider camera driver i tada imas rucno izostravanje i u normalnom i u makro modu i puno drugih mogucnosti kojih inace nema u kameri
evo ovdje si malo prouci o tom driveru a imas i link za download
vjerojatno ce ti u pocetku biti malo komplicirano koristiti kameru s tim driverom ali stvarno je odlican
Jos da znam to instalirat... :)
Moze malo pomoci. Koji program,driveri za mob,postupak...?
Imas raznih tutoriala u sticky temama.
Modeli su razliciti ali vecina postupka je ista za sve modele.
Pa prouci to malo. ;)
Softver inace ovisi o CID-u, ali u igri su XS++, SETool2Lite i Far+jdflasher.
Sto se tice manuelnog fokusa on je na EV 0.0 tako da ako te samo to interesuje i ako ne zelis nista drugo da diras Raiderski je najbolji ;)
Ako treba nekom pomoc oko podesavanja drajvera, kao i nekih trikova neka slobodno kaze ja cu napisati ;)
Mene bi zanimalo ono u vezi dizanja frameratea videokamere na 35 fps. Volio bih čuti iz prve ruke od nekog tko je to isprobao, jel išta valja i koliko ima bugova. Kakva je procedura?
A zanima me isto kakve zanimljive funkcije fotokamere koje inače nisu dostupne mogu donijeti ti razni driveri.
ja bih samo nadodao(znam da je offtopic) da je meni taj driver preporucio milanche91 :respect:
Quaresma_7, ja sam pre probao te camdrivere sa 35fps i radi ok, nekad se dogodi restart camera, ali uglavnom je zoom usporen, nekako vidi se da se telefon muci da izvuce tih 35fps, a i kad je namesteno 35fps bestpic takodje ima problema.Nisam ljubitelj video snimanja tako da mi tih 35fps nije potrebno...
Ako zelis da "obradis" raiderski camdriver, i sam stavis onoliko fps koliko hoces, raiderski je sve to lepo objasnio u customization txt fajlu, takodje glavno podesavanje je pomereno na pocetak camdrivera tako da se to veoma lako odradi.
Od ostalih funkcija tu su:
podesavanja iso
podesavanja ekspozicije
brightnessa
kontrasta
saturacije
podesavanja raznih boja
custom white balans
zakljucavanje auto ekspozicije(dobro za pravljenje panorame od vise slika)
kao i standardne funkcije vezane za supermod camdrivere, em, sem.
geco, ;)
kako najbolje podesiti postavke za slikanje na k800i ?
jer kada po danu slikam, sliku upropasti xenon flash, iako sam stavio na automatic....
i šta se još može napraviti za bolju sliku
jer mi se nekak čini da moj k800i lošije slika nego oni primjeri na gsmarena.
sve sam postavio na automatske postavke... kada slikam vani po danu ili po noći onda napravi odlične slike.. a kada slikam u prostoriji onda sliku pokvar xenon flash... tako da slikam bez njega onda... to je ok ?
hvala
bez uvrede ali to sve sto si ti pitao odnosi se na opce znanje o fotografiranju,i takve probleme ces valjda imati i sa drugim mobitelom ili fotoaparatom dok malo ne pohvatas kak to sve tocno ide
pa i meni se vrlo cesto zna dogoditi kad po danu upalim flash pa okinem da potamni sliku ili onako predvecer kad je manje svijetla,to je sasvim normalno za svaki fotoaparat.po danu probaj iskljuciti flash,ovisno o situaciji