-
HP6715b instalacija XP
Kupio sam laptop HP6715b Free DOS. U Device Manageru piše da imam hard disc TOSHIBA MK2546GSX ATA Device. Kada sam ga kupio instalirao sam Vistu, a sada kada želim instalirati XP ne mogu. Imam više XP-a i niti jedan mi se nakon restarta ne podiže, a kada odaberem Setup na CD-u pojavi mi se obavijest o problemu sa kompatibilnosti (i386/winnt32.exe).
Što da radim??? Pomozite!!!!
-
problem je sto imas SATA 1 disk. i za to ti je potrebno driveri za HDD koje ti naravno nemas, niti imas disketu. rjesenje kod HP-a je vrlo jednostavno; odi u BIOS, negdje u advanced ili neki drugi properties (ne zanm napamet) i iskljuci opciju SATA NATIVE MODE (tako nesto). spremi postavke (SAVE & EXIT BIOS) i bootaj ponovo xp i sve ce radit kao da imas paralelni disk. kod drugih proizvodjaca je to malo veci problem, potrebno je slipstreamat drivere sa windowsima.
-
Gledao sam u BIOS-u i nemam tu mogućnost.
Gdje da nađem SATA drivere?
Skinuo sam i jedan XP na kojem piše da je sa SATA driverima pa nema razlike.
Da li ako ima u sebi SATA drivere inatalacija treba ići sama ili prvo trebam njih instalirati?
-
oni su slipstreamani, tako da ide sama instalacija, ne trebas ti nista posebno. ne zanm odakle si skinuo, ali ja sam sa, recimo to provjerenih siteova i integrirani su, instalirani na dosad mnogo racunala sa sata1 diskovima. ako si skinuo sa nekih javnih torrent trackera, ne cudi me. a sad da nemas tu opciju, ne znam, ali trebao bi imati. svaki HP sa sata1 diskom ima sata native mode.
-
zerobravo ti je dosta toga objasnio,s tim da sam čuo da postoje neke verzije (starije verzije biosa)koje nemaju u biosu SATA NATIVE MODE koja kad se inst.xp mora biti disable,a kad se inst.
vista ili xp sa sata drajverima enable
za to postoji riješenje ,promjenom ako ima u noviju verziju
drajvere probaj nači na hp. stranici i osim sata moraš imati i ostale
drajvere za svoj laptop inače ti neće sve komponente raditi
malo me čudi tvoje pitanje jer obično kod inst.xp pojavi se poruka
da se nemože detektirati hdd
-
udi u bios odi na system configuration i na sata device mode iz ACHI promejni u IDE spremi i to je to
-
Riješio sam problem!!!!!!
Našao sam neke prastare XP sa SP1 i uspio sam ih instalirati. Sada mogu
instalirati sve one verzije XP-a koje nisam mogao (jedne i sa integriranim SATA
driverima).
Zna li tko objasniti?
-
Driveri su se integrirali i to ti je to... :respect: