[P3600] GSM nakon pada out
Sve je bilo Ok, dok mi dotični uređaj HTC P3600 nije pao na pod. Ok, nije se razletio niti "razbio" ali od tada mi ne radi GSM funkcija, ostalo koliko sam primijetio radi sasvim normalno.
Sada da malo pobliže opišem/obijasnim nastali problem:
Nakon pada, uređaj mi nema GSM signala (ne prepozna ga), stalno je u stanju traženja. Napravio soft reset (nije pomoglo) te prilikom paljenja me nije pitao PIN prije uvijek je, ajde OK sam sam otišao u settings-e i unio mu PIN ali ništa i dalje ne reagira na GSM. Uđem u Comm Manager da provijerim status Phone i stoji da je uključen. Dalje odem u Settings pod Phone i u TAB-u Network stavim na Find Network i tu neće, ne nađe ništa, odnosno mislim da ni ne traži mrežu.
Nadalje, probam se zvati na telefon, naravno telefon ne reagira na dolazni poziv ali u telefonu s kojim pozivam normalno mi zvoni i ništa nedaje doznanja da je problem s mrežom na uređaju, točnije GSM funkcijom na dotičnom uređaju. E sad, probao sam uspostaviti poziv na svom P3600 ali ne ide, odnosno kad stisnem zelenu slušliocu ništa, ne reagira. Probam otići u kontakte ali i tu ne reagira. Stvarnio neznam što je. Osim da ne funkcionira.
Stoga molim Vas za pomoč ako itko zna kakav dobar savijet. Još što sam napravio osim soft reseta i čačkanje po settings-ima je ugasio uređaj izvadio SIM karticu ponovo je ubacio i upalio, ali ništa i dalje ne reagira. Probao sam ubaciti drugu SIM karticu ali i na nju ne reagira, stime da su mi SIM kartice ispravne (rade normalno na N73). Probao i rastaviti uređaj ali nisam uspio nači ništa na što bih posumljao da je dovelo do kvara.
Stoga molim Vas za još koji savijet (sve što mislite da će pomoći), a da nije nošenje uređaja u servis i hard reseta. To je ono zadnje što me čeka. Hard reset sam neki dan napravio i taman zrihtao uređaj i sad opet da ga radim, iskreno neda mi se ako nije nužno, a servis je ono zadnje, zadnje.
Hvala