Ovako: Prvi put sam instaliro win xp u životu... i sad me zanima kako da podesim sound driver (jer nemam zvuka) tj. gdje da nađem novi driver...
Hvala
Printable View
Ovako: Prvi put sam instaliro win xp u životu... i sad me zanima kako da podesim sound driver (jer nemam zvuka) tj. gdje da nađem novi driver...
Hvala
Na stranicama proizvođača tvoje matične ili zvučne kartice.
Moraš znat koju matičnu imaš, točan model, sa tim u Google i nađeš lako drivere. Onda potražiš audio driver instaliraš, restartiraš i imaš zvuk.
Samo, nije ti dovoljno instalira samo drivere za zvuk. Moraš nać na toj istoj stranici drivere za chipset od matične, a onda moraš vidit koju grafičku karticu imaš te pronać i instalirat njene drivere.
Ako si dobio cd-ove sa racunalom onda imas na njima drivere od maticne i graficke, pogledaj malo.
meni je grafičku normalno prepoznao.
samo driver za zvuk instalirao i to je to
probaj instalirati AC 97 driver, koliko znam, vecina kompova podržava taj driver.
ja kad sam ga downlodao, 7 mb je po 15 min downlodao, užasno spor server, pa ako oces ti uplodam.
ma već sam probo ac97 al mi ne podržava na jednom kompu, na drugom normalno radi..budem sad potražio cd od matične....hvala:hrv:
Ako ne ide,onda moras instalirat drivere za chipset na maticnoj. VIA,nForce itd,itd...
di piše točan naziv matične? jel mogu to provjerit negdje u windowsima?
mozes sa programom everest, koji ti iscitava sve podatke vezano za racunalo. nadjes ga lako.
Skini ODAVDE program,i posluzi se. Iako je trial verzija,pomoc ce ti... :respect:
Hvala svima, uspio sam sve drivere instalirat