-
Novi Palm OS
Kako prenosi pcchip:
S obzirom da Palmovi novi Treo pametni telefoni sve više dolaze s Windows Mobile operativnim sustavom, korisnici su već polako počeli zaboravljati na Palm OS. No, za Palmove smartphone uređaje ima budućnosti i pored Microsoftova operativnog sustava zato što bi se Palm OS II, odnosno Nova na tržištu trebao pojaviti krajem godine, ali same uređaje koji će raditi na njemu ne treba očekivati prije prve polovice godine. U Palmu su započeli s razvojem ovog operativnog sustava u travnju prošle godine, no kako je bilo mnogo odgoda prilikom rada na njemu, njegov prvotno planirani datum izlaska pomakao se s kraja 2007. godine na početak 2009. Pitanje je koliko je kasno za novi Palmov operativni sustav s obzirom na tržište pametnih telefona koje je zaluđeno iPhoneom, na kojem svoje pozicije drže Symbian, Windows Mobile i BlackBerry i na kojem se s nestrpljenjem iščekuje Android.
E sad mene zanima čisto Vaš komentar/i, što mislite dali ima stvarno smisla i koliko da ga uopće i izbace, jer koliko je meni poznato Palm OS i nije nešto zastupljen, kao što pišu već postoje: Symbian, Windows Mobile, BlackBerry i Android platforme.
Mislim da im je bolje da se ostve toga i zadrže već korišteni WM OS ili možda griješim?
...sad da čujem Vas.
-
Upravo objavljeno da Palm OS II izlazi u 2009 godini. Definitivno prekasno i vjerovatno ce se desiti da nece biti dovoljno proizvodjača koji će licencirati taj OS. Za palm bi bilo bolje da naprave dobar Today plugin sa touch interfejsom za Windows mobile. Zadnji revolucionarni uspjeh palm je imao sa Zire PDA uređajem, samo zato jer je bio 100$ i mogao ga je skoro svako kupiti. Mislim da bi u toj liniji Palm mogao napraviti low end uređaj. Hardware, procesor 200 MHz Touchscreen, cmos kamera i bluetooth, EDGE radio kostaju negdje ispod 150 dolara, mada kinezi prave i jeftinije klonove.