Kupujem lcd monitor i sad me zanima koji monitor bi bio bolji. 17'' LCD ili
19'' LCD Wide? Kakva su iskustva u igrama i ostalim aplikacija kod wide formata?
Printable View
Kupujem lcd monitor i sad me zanima koji monitor bi bio bolji. 17'' LCD ili
19'' LCD Wide? Kakva su iskustva u igrama i ostalim aplikacija kod wide formata?
...bolje uzeti 19" - razlika u cijeni je minimalna, a imaš malčice veći ekran...
...igre - skoro sve novije, i one malo starije, daju mogućnost odabira vrste ekrana kojeg imaš - znači 16:9 ili 4:3 ...
JA imam 19" wide, i mogu birati omjer 4:3 ili 16:9.
Igre će ti za wide ekran ponuditi i 4:3 i 16:10 (;)) rezolucije tako da možeš igrati na obje vrste reza, ali će ti na 4:3 slika biti razvučena. Druga dobra stvar je što u driverima grafičke (pod uvjetom da monitor spajaš na digitalni izlaz - DVI npr) možeš odabrati da ti monitor zadržava aspect ratio i da ti 4:3 rezolucije ne razvlači po širini. Tada ćeš na rubovima ekrana imati crni neiskorišteni prostor jasno, al će ti slika biti normalnija.
Što se tiče 17" ili 19"wide - uzmi u obzir da je među njima razlika prvenstveno u širini dok im je visina gotovo ista. Ako ti to ne igra ulogu, onda odaberi 19"wide, prostora nikad dosta.
E, sad se dvoumim između ova dva monitora: Samsung SM 943NW ili Asus VW193D-B. Razlika u cijeni je +100kn za samsunga
Za 100 kn ti se ne isplati razmišljat.... Definitivno uzmi Samsunga....
Ispod ove teme postoji slična i dečki stvarno hvale Samsunga...tak da...znaš i sam....
Da ne otvaram novu temu...
Uletilo mi da uzmem Samsunga 17"...
Monitor: Samsung MON 17 SM 720N LS17MJVKS
za 976,82 kn...
Isplati li se...? U cijeni je i dostava iz ZG...
kakvu graficku imas i za sta upotrebljavas komp?
Ne igram se cesto,jer ne volim previse igre,al dogodi se ponekad. Inace je komp za rad s sitnim programima s muzikom,slikama,i mobitelima,a graficka je smeće od integruše GeForce 6100 na 128 MB,al sam sherao od ukupne memorije (1,5GB) do 512 (iako to nista ne igra ulogu)... Dakle,nisam zahtjevan...